Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah so namenu slovesno predali nov prizidek (foto in video)


prizidek du smarjeDom upokojencev Šmarje pri Jelšah je od 14. maja bogatejši za nov prizidek na severni strani doma. Stanovalci in uslužbenci doma so tako dobili 460 kvadratnih metrov novih površin, 6 sob za 9 oseb, dvorano za družabna srečanja, skupne prostore, prehodno kuhinjo in pralnico.

Kot nam je povedala direktorica DU Šmarje pri Jelšah Majda Koren, je investicija vredna 517.000 evrov. Investicijo je opravilo Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve. Žal se slovesne otvoritve niso udeležili njihovi predstavniki, prišli pa so župani Jože Čakš, Peter Misja, Martin Mikolič, Dušan Andrej Kocman in Štefan Tisel, direktorica JZ Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah Irena Nunčič, ravnateljica šmarskega vrtca Marta Drofenik, predstavniki zavodov in društev iz Šmarja pri Jelšah, sosedi, stanovalci doma in drugi.

Prireditev ob otvoritvi je vodila Franja Ubiparipovič, nastopili pa so Godba na pihala Šmarje pri Jelšah, ženski pevski zbor stanovalk doma, moški pevski zbor zaposlenih Deci in Obrtniški pevski zbor Šmarje pri Jelšah. Govorci so poudarili veselje ob novi pridobitvi. Predstavnik stanovalcev Peter Žnidaršič se je zahvalil direktorici in vsem, ki so pripomogli k novi pridobitvi, podobno je razmišljal tudi predstavnik svojcev Andrej Kolar, Dragica Srbotnjak je v imenu zaposlenih povedala, da bo nova pridobitev olajšala delo, župan Jože Čakš pa je pohvalil sodelovanje Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah z lokalno skupnostjo. Direktorica Majda Koren se je v svojem govoru med drugim zahvalila vsem, ki so pripomogli k novi pridobitvi. Posebej se je zahvalila županu Rogatca Martinu Mikoliču, ki se je med opravljanjem poslanskega mandata v Državnem zboru večkrat zavzel za gradnjo prizidka.

Več o otvoritvi prizidka si oglejte v spodnjem videoprispevku, obiščite tudi našo galerijo fotografij

 
prizidek
Nov prizidek je sodobno opremljen
franja ubiparipovic
Pripreditev je povezovala Franja Ubiparipovič
clovek ne jezi se
Upokojenci bodo zdaj imeli na voljo še več prostora za družabna srečanja
stefan tisel
Štefan Tisel je rojakinji Majdi Koren poklonil sliko in hudomušno pripomnil, da bi jim po odstopu Branka Gorečana z mesta DU Šentjur doma prišla zelo prav