Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Regijsko preverjanje enot prve pomoči: Šentjurčani zmagovalci, Slatinčanke sedme


Radeče so minulo soboto gostile regijsko preverjanje usposobljenosti enot prve pomoči Civilne zaščite. Tradicionalnega vsakoletnega preizkusa znanj iz nudenja prve pomoči se je letos udeležilo kar 16 ekip, med drugimi tudi dve z območja Kozjanskega in Obsotelja. Občino Šentjur je zastopala ekipa tamkajšnje gasilske zveze, Občino Rogaška Slatina pa novo formirana ekipa prve pomoči gasilk PGD Rogaška Slatina.

Organizatorjem je zagodlo slabo vreme, zato je preverjanje potekalo v lokalni športni dvorani. Sodelujoče ekipe so se pomerile v treh simuliranih situacijah in sicer v nesreči ob vodi, nesreči na pikniku in prometni nesreči. Pod budnim očesom strokovne komisije so v omejenem času morali oskrbeti skupaj 12 poškodovancev.

Končni rezultati so pokazali, da se je tradicionalno dobro odrezala že uigrana ekipa Gasilske zveze Občine Šentjur. Ta je ob podpori župana – zdravnika in predsednika lokalnega združenja RK mag. Štefana Tisla, na tekmovanju zmagala.  od muh pa niso bile niti slatinske gasilke, ki so se preverjanja udeležile prvič ter zasedle zelo dobro sedmo mesto.

Šentjurčani bodo svoje znanje nudenja prve pomoči preverili še na državni ravni, Slatinčanke pa se bodo z novim zagonom te prireditve zagotovo še kdaj aktivno udeležile. Na vseh nas nas pa ostaja pozitiven vstis in utrjeno zaupanje v sile zaščito in reševanje, da nam bodo znale pravilno in strokovno pomagati, če bo kdaj to potrebno.

 (Levo ekipa prve pomoči PGD Rogaška Slatina, desno pa zmagovita ekipe GZ Občine Šentjur)

Oglejte si fotogalerijo s prireditve (klik)!