Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 5. 5. 2010


V obdobju od 27. 4. 2010 do 4. 5. 2010 je PP ŠENTJUR beležila in obravnavala naslednje varnostne pojave:

1. KAZNIVA DEJANJA – 4
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 1
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 0
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 3
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 2
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 3
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 1
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 18
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 57
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 2

 

SREDA, 28. 4. 2010

TATVINA REG. TABLIC CE S0-95E
V noči s torka na sredo je nepridiprav odtujil obe registrski tablici s parkiranega vozila na parkirišču za trgovino v neposredni bližini Upravne enote Šentjur pri Celju. Policisti že zbirajo obvestila za odtujenimi tablicami.

NA POČIVALIŠČU ZIMA ODTUJIL MIZO IN DVA STOLA
Prav tako v noči s torka na sredo je nepridiprav iz počivališča Zima na avtocesti odtujil mizo in dva stola. Ni še jasno, če mu je bila ravno tista miza tako všeč, ali si je hotel narediti piknik v dvoje, pa mu obstoječi prostor ni odgovarjal ter si je opremo prestavil drugam. Vsekakor bo to imel možnost pojasniti sodniku, ko bo izsleden.

SLOVAKA BERAČILA PRED TRGOVSKIM CENTROM V ŠENTJURJU
Policisti so prejšnji teden izdali plačilni nalog državljanu Slovaške, ki si ni prijavil bivališča pri nas in mu odvzeli potno listino. Navedeni Slovak pa je še preden je uspel poravnati globo, pridobil še enega Slovaka, s katerim sta sedaj skupaj beračila pred trgovskim centrom. Policisti so obema izdali plačilna naloga, drugemu Slovaku pa odvzeli še osebno izkaznico.

PROMETNA NESREČA V ŠENTJURJU
Popoldan je zaradi premajhne varnostne razdalje voznika OA prišlo do prometne nesreče v Šentjurju. Ker je ena izmed udeleženk čutila bolečine v vratu, bo zoper povzročitelja podan obdožilni predlog sodniku za prekrške.

PETEK, 30. 4. 2010

PROMETNA NESREČA Z UDELEŽBO VOZNIKA ENOSLEDNEGA VOZILA
Okoli 17.00 ure je dež. OKC poklical na PP Šentjur in povedal, da se je v Šentjurju pri avtobusni postaji zgodila prometna nesreča v kateri je udeležen voznik motornega kolesa. Na kraj je odšla patrulja PP Šentjur, opravila ogled in ugotovila, da je voznik motornega kolesa vozil na prekratki razdalji za voznikom osebnega avtomobila, ki je upočasnil hitrost, pri tem pa voznik motornega kolesa ni mogel pravočasno ustaviti, kar je imelo za posledico, da ga je obvozil, pri tem pa je padel po tleh. Na kraju mu je bil izdan plačilni nalog zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji.

SOBOTA, 1. 5. 2010

ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Patrulja je v okolici Slivniškega jezera domačinu zasegla prepovedano drogo »joint«. Da pa si ne bi prehitro prižgal novega, mu je bil zasežen še manjši paketek »trave«, katero je očitno imel še za rezervo. Zoper navedenega bo uveden hitri postopek pri prekrškovnem organu PP Šentjur zaradi prekrška posedovanja prepovedane droge.

IZPUSTIL RIBE NA PROSTO
Nekdo je očitno proti temu, da bi bile živali v ujetništvu. Tako je na ribniku v okolici Proseniškega odprl zapornico in iz ribnika izpustil vso vodo, seveda pa tudi vse ribe, katerih je bilo za okoli 3 tone. Če je nepridiprav mislil, da bodo lahko 3 tone rib preživele v strugici potočka, pa je res neumen, saj so vse poginile. Lastniku ribnika pa je povzročil za okoli 9.000,00 evrov škode. Ob tem se vprašamo ali so nekateri res tako objestni in se ne zmenijo za posledice. Policija zbira dokaze in bo podana kazenska ovadba na tožilstvo.

NEDELJA, 2. 5. 2010

TATVINA SMREKE
Oškodovanec, doma iz okolice Gorice, je obvestil policiste, da mu je neznanec posekal smreko, ki je bila namenjena praznovanju 1. maja. Pri ogledu kraja so policisti dejansko ugotovili, da je nekdo posekal smreko na panju debeline 16 cm. Pri zbiranju obvestil pa so policisti že na sledi možnemu osumljencu, zoper katerega bodo podali kazensko ovadbo na sodišče zaradi kaznivega dejanja tatvine.

PONEDELJEK, 3. 5. 2010

PROMETNA NESREČA Z ZVITO PLOČEVINO
Policisti so obravnavali prometno nesrečo v okolici Ponikve, kjer sta trčila voznika osebnih vozil. Pri nezgodi je nastala materialna škoda na vozilih. Ugotovljeno pa je bilo, da je eden izmed voznikov z vozilom zapeljal na nasprotni vozni pas in s tem povzročil nesrečo. Izdan je bil plačilni nalog.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Martin KUMER
POMOČNIK KOMANDIRJA PP