Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 26. 5. 2010


V obdobju od 18. do 24. 5. 2010 je PP ŠENTJUR beležila in obravnavala naslednje varnostne pojave:

1. KAZNIVA DEJANJA – 9
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 0
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 1
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 2
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 1
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 2
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 1
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 23
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 53
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 2

TOREK, 18. 5. 2010

TATVINA NAFTE
Na Kalobju je bila storjena tatvina nafte iz delovnega stroja. Policisti so opravili ogled ter zbirajo obvestila v zvezi kaznivega dejanja. Očitno pa je storilcu šlo za to, da je odtujil gorivo in si tako pridobil protipravno premoženjsko korist. Ker je zunaj že vroče se z gorivom ne bo grel, obstaja pa verjetnost, da si bo napolnil rezervoar vozila.

ČETRTEK, 20. 5. 2010

PROMETNA NESREČA
Policisti so obravnavali prometno nesrečo, katera se je zgodila v bližini gasilskega doma Šentjur. Vzrok je bila nepravilna varnostna razdalja. Oškodovanec je zaradi bolečin v vratu iskal zdravniško pomoč. Zoper povzročiteljico pa bo podan obdolžilni predlog pri sodniku za prekrške.

PETEK, 21. 5. 2010

VLOM V PISARNO
PP Šentjur je bila obveščena, da je preko noči NN vlomil v pisarno poslovnih prostorov, kjer je našel denar (140 evrov) in ga odtujil. Opravljen je bil ogled kraja vloma in zbrana prva obvestila. Po vseh zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na ODT Celje.

TATVINA OZ. ODSTRANITEV MEJNIH ZNAMENJ
Policisti PP Šentjur so bili obveščeni, da je NN občanu s parcele odtujil oziroma odstranil mejna znamenja. Prijavitelj je v sporu s sosedom na meji parcele. Policisti v zadevi zbirajo obvestila in bodo podali kazensko ovadbo na ODT Celje.

PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE
Patrulja PP Šentjur je ponoči v okolici Šentjurja ustavila voznika osebnega avtomobila, kateri je pregloboko pogledal v kozarec za alkoholom. Opravljen je bil preizkus alkoholiziranosti katerega rezultat je bil 0,65 mg/l alkohola zaradi česar bo voznik nastanjen do streznitve v nastanitvenih (pridržalnih) prostorih. Srečal pa se bo tudi s sodnikom za prekrške.

SOBOTA, 22. 5. 2010

PSI PONOVNO MORILI
Kot so policisti poročali že prejšnji teden, so v okolici Ponikve v ogrado z divjadjo vdrli psi in morili srnjad. Obveščali so, da bodo lastniki oglobljeni. Vendar se zadeva še ni spremenila, saj se lastnik ne zmeni za napovedano globo, prav tako pa tudi ne, da bi psa pravilno zavaroval. Tokrat so se istemu nenadzorovanemu psu pridružili še sosedovi psi in ponovno zamorili 4 srne. Kje je torej rešitev? Zelo zanimivi pa so postopki na sodiščih, ko podobni lastniki tožijo lovce, zahtevajo odškodnino za svoje izredno »socializirane in dresirane« štirinožne prijatelje.

NEDELJA, 23. 5. 2010

VEČ LET IZVAJAL NASILJE NAD ŽENO
V popoldanskih urah so policisti prejeli prijavo, da se partner iz Šentjurja izživlja nad ženo, jo fizično in psihično trpinči. Policija se je na klic takoj odzvala ter sprejela prijavo o trpinčenju nasilnega partnerja, ki že vsaj tri leta izvaja nasilje nad partnerko. Kot žrtve pa so nesporno tudi otroci. Policisti so izrekli prepoved približevanja za nasilneža, ukrep pa je preiskovalni sodnik še podaljšal. Zoper storilca bo podana kazenska ovadba zaradi družinskega nasilja.

POŽAR V TRATNI PRI GROBELNEM
Policisti so bili poklicani na kraj požara lesene ute v neposredni bližini hiše v okolici Grobelnega. Vzrok požara še ni bil ugotovljen, čeprav so bili stanujoči doma. Pri zbiranju obvestil pa so policisti ugotovili, da obstaja sum, da je bil požar povzročen iz malomarnosti. Sledi poročilo na ODT Celje.

VLOM V DRUŠTVENE PROSTORE
Predsednik kluba mladih iz okolice Šentjurja je obvestil policijo o vlomu v prostore društva ter o tatvini denarja iz blagajne. Storilec je društvo oškodoval in povzročil škodo na objektu. Policija za storilcem še poizveduje.

PONEDELJEK 24.05.2010

TATVINA DRENAŽNIH CEVI
Gradbeno podjetje iz Celja je policijo obvestilo o tatvini drenažnih cevi v Gorici pri Slivnici, kjer se izvaja rekonstrukcija ceste. Storilcu je šlo za to, da si pridobi cevi in se okoristi. Če bo podobnih dejanj še več, se bo izgradnja zavlekla še za nekaj časa, oziroma podražila. Podjetje pa bo moralo razmisliti o primernem varovanju opreme in orodja.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Martin KUMER
POMOČNIK KOMANDIRJA PP