Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 18. 5. 2010


V obdobju od 11. do 17. 5. 2010 je PP ŠENTJUR beležila in obravnavala naslednje varnostne pojave:

1. KAZNIVA DEJANJA – 6
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 1
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 1
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 1
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 0
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 1
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 1
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 28
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 73
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 0


TOREK, 11. 5. 2010

LASTNIK ZADRŽAL STORILCE
Okoli 06.00 ure zjutraj je poklical občan iz okolice Šentjurja, da neznanci nalagajo gradbeni oder. Policisti so nemudoma odšli na kraj ter kmalu ugotovili, da gre za neporavnane račune, katere bodo morali rešiti sami med seboj ali na sodišču. Za kaznivo dejanje tatvine pa v navedenem primeru ni šlo.

SREDA, 12. 5. 2010

ALKOHOLNE BLODNJE
Zvečer je na PP poklicala občanka iz okolice Proseniškega in povedala, da ima star znanec policije ponovno blodnje ter jo obtožuje, da mu je skrila klešče. Kljub temu, da mu klešč ni nikamor dala, in mu je to povedala, je nanjo vpil ter jo zmerjal z neprimernimi besedami in se ni hotel pomiriti. Policisti so na kraju ugotovili, da je omenjeni ponovno pod vplivom alkohola, tako da ne najde stvari, katere je sam pospravil. Policisti so ga pomirili z izdanim plačilnim nalogom.

ČETRTEK, 13. 5. 2010

PSIHIČNO NASILJE
Tega dne nas je Center za socialno delo Šentjur obvestil o psihičnem nasilju, ki ga izvaja mož nad svojo partnerko. Kljub takojšnji intervenciji, oškodovanka ni izrazila posebne želje po komunikaciji s policisti, nato pa je v nadaljevanju podala svojo izjavo. O zadevi bo obveščeno okrožno državno tožilstvo v Celju.

PETEK, 14. 5. 2010

PRIDRŽANJE PIJANEGA VOZNIKA
Voznik osebnega avtomobila je bil ponoči v Šentjurju ustavljen. Pri kontroli prometa je bilo ugotovljeno, da je voznik napihal kar 1,51 mg/l alkohola. Odrejeno mu je bilo pridržanje v prostorih na PP Šmarje pri Jelšah.

SOBOTA, 15. 5. 2010
Zgodili sta se dve manjši prometni nesreči z materialno škodo, skoraj ne omembe vredni. Pri tem so se udeleženci sami dogovorili med sabo in nesreči le informativno prijavili na PP.


NEDELJA, 16. 5. 2010

PES ZAMORIL DVE KOŠUTI
Tega dne se je ponovno pripetila živalska tragedija. Nevesten lastnik je ponovno pustil brez nadzorstva svojega psa, ki se je odpravil na lov in v ogradi zamoril dve košuti. Lastnik košut je psa poznal, saj je bil od bližnjega soseda. Lastnik psa bo seveda plačal globo in nastalo škodo. Kljub temu, da o podobnih dejanjih velikokrat policija poroča, se lastniki psov še vedno ne prebudijo, menijo, da njihovi štirinožni prijatelji niso nevarni in trdijo, da njihovi psi pač ne bodo storili ničesar.

PONOVNO GROZIL PARTNERKI
Ko se je osumljenec KD nasilja v družini komaj vrnil iz pripora, je po telefonu poklical partnerko, ki se je že v tem času že odselila od njega. Najprej jo je vabil, da se vrne k njemu. Kakor hitro je to odklonila, pa ji je že zagrozil, da se ji bo hudo maščeval in ji škodoval. Zoper osumljenca sledi ponovno kazenska ovadba. Nekateri se na noben način nočejo sprijazniti, da nasilje ni prava pot in da bi morali sami kaj spremeniti v svojem življenju in ne le zahtevati od drugih, da se jim prilagajajo in trpijo njihovo nasilniško obnašanje.

PONEDELJEK, 17. 5. 2010

SPOR ZARADI MEJE
Občan iz okolice Šentjurja je podal prijavo v zvezi nerazumno vrisane meje in posledično spora med sosedoma. Spor se vleče že več let, očitno pa miru ni. Ali bo zadnja prijava pripomogla k rešitvi spora, pa bodo povedali sodniki.

MLADOLETNIŠKE MUHE
Policijska postaja Šentjur tega dne beleži kar dva odhoda mladoletnikov od doma, ne da bi starši vedeli, kje sta. Veliko skrbi in dela sta povzročila s svojim pohodom od doma. Kljub temu pa se lahko vprašamo, ali so razmere doma ali v šoli res idealne, da se mladostniki odločijo oditi od doma. Da se podobni primeri ne bi dogajali, bi z boljšimi medsebojnimi odnosi lahko problem rešili že prej … Ali res ni časa?

PONAREJEN BANKOVEC
Iz banke v Šentjurju je bila PP Šentjur obveščena o poskusu unovčitve ponarejenega bankovca. Bankovec je na banko prinesel varčevalec, ki je želel nekaj prihraniti. Policisti primer še preiskujejo, saj gre za ponaredek, ki se je pojavil v obtoku.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Martin KUMER
POMOČNIK KOMANDIRJA PP