Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 26. 5. 2010


PROMETNI NESREČI S TELESNO POŠKODBO

V petek, 21.5.2010, se je v Kamni Gorci zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh vozil. Do prometne nesreče je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti 43 letnega voznika, ki je s svojim vozilom trčil v vozilo 21 letne voznice. Voznica se je v prometni nesreči lažje telesno poškodovala.

V torek, 25.5.2010, se je v Tekačevem zgodila prometna nesreča z naletom štirih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ko je voznica osebnega avtomobila v križišču zavijala levo, pri tem pa se je zaradi nasprotnega prometa ustavila. Za njo sta se ustavili še dve vozili. V istem trenutku je za njimi pripeljal voznik osebnega avtomobila, ki zaradi neprilagojene hitrosti svojega vozila ni uspel pravočasno ustaviti, zato je trčil v zadnje ustavljeno vozilo. To vozilo je nato po trčenju odbilo naprej v drugo vozilo, le-tega pa v vozilo voznice, ki je  zavijala. Pri prometni nesreči se je ena oseba telesno poškodovala, ter je bila z reševalnim vozilom odpeljana v Bolnico Celje. 

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU, TER KAZNIVO DEJANJE SAMOVOLJE

20.5.2010 v večernem času sta v Nimno, na dom oškodovanca, prišla dva njegova znanca. Od oškodovanca sta zahtevala, da vrne denar, ki jima ga dolguje. Ker je oškodovanec povedal, da denarja nima, sta se ga obiskovalca fizično lotila. Po fizičnem obračunavanju sta oškodovancu postavila rok, do katerega mora vrniti denar, hkrati pa sta za zavarovanje plačila samovoljno odpeljala njegovo vozilo. Zaradi kršitve javnega reda in miru, so policisti PP Rogaška Slatina kršiteljema izrekli globo po Zakonu o varstvu javnega reda in miru, prav tako pa bo zaradi samovolje zoper njiju podana kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo. 

DELO S HUJŠIMI KRŠITELJI CESTNO-PROMETNIH PREDPISOV

V preteklem tednu so imeli policisti PP Rogaška Slatina spet veliko dela s hujšimi kršitelji cestno prometnih predpisov.

Tako so 22.5.2010 ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Zaradi tega so mu policisti odredili preizkus z elektronskim alkotestom, ki je po pravilno opravljenem preizkusu pokazal 0,66 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo odrejeno pridržanje do streznitve.

23.5.2010, v popoldanskem času, so policisti ustavili voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo po opravljenem preizkusu z elektronskim alkotestom ugotovljeno, da vozi pod vplivom alkohola. Alkotest je po opravljenem preizkusu pokazal 0,58 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje do streznitve.

24.5.2010, v popoldanskem času, so policisti kontrolirali 31 letnega voznika neregistriranega osebnega avtomobila. Ker je kazal očitne znake alkoholiziranosti, so ga policisti preizkusili z alkotestom. Alkotest je pri preizkusu pokazal 1,68 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so v postopku ugotovili, da navedeni vozi vozilo brez vozniškega dovoljenja, ter da je bil v zadnjem času že najmanj trikrat pravnomočno kaznovan za hujše prekrške v cestnem prometu. Zaradi tega so mu policisti zasegli osebni avtomobil, vozniku pa je bilo odrejeno pridržanje do streznitve. Policisti so zoper njega podali obdolžilni predlog na Sodišče v Šmarje pri Jelšah, oddelek za prekrške.

25.5.2010, ob 12.15 uri, so policisti ustavili voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo po opravljenem preizkusu z elektronskim alkotestom ugotovljeno, da vozi pod vplivom alkohola. Alkotest je po opravljenem preizkusu pokazal 0,79 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje do streznitve, prav tako pa bo zoper njega podan obdolžilni predlog na Sodišče v Šmarje pri Jelšah, oddelek za prekrške.
 

 

Boštjan DEBELAK

KOMANDIR POLICIJSKE POSTAJE

POLICIJSKI INŠPEKTOR I