Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 19. 5. 2010


OTROK UDELEŽEN V PROMETNI NESREČI

V torek, 11.5.2010, se je v Tuncovcu zgodila prometna nesreča, v kateri je bil udeležen 3-letni otrok in voznik osebnega avtomobila. Voznik osebnega avtomobila je vozil osebni avtomobil skozi Tuncovec, ko mu je pred vozilo pritekel otrok. Voznik je kljub zaviranju  trčil v otroka, vendar se je v času trčenja vozilo že skoraj ustavilo, tako da je otrok utrpel le manjše praske in odrgnine. Poškodbe so mu oskrbeli v ZD Šmarje pri Jelšah. 

UGRIZ PSA

V sredo, 12.5.2010, so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni o ugrizu psa v Tlakah. Na kraju so policisti ugotovili, da je manjši pes ugriznil v nogo 50-letnega moškega, ki je prišel na obisk. Poškodovani je iskal zdravniško pomoč, policisti pa so o ugrizu obvestili Veterinarsko upravo RS, prav tako je bila lastniku izrečena globa po Zakonu o zaščiti živali.

TATVINA PRENOSNEGA RAČUNALNIKA

V četrtek, 13.5.2010, so policisti PP Rogaška Slatina prejeli obvestilo, da je neznani storilec dan prej v trgovini Keros v Rogaški Slatini odtujil prenosni računalnik. Odtujeni računalnik je znamke APPLE, njegova vrednost znaša 900 EUR. Policisti bodo zbrali dodatna obvestila in zoper storilca podali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo. 

TATVINA OSEBNEGA AVTOMOBILA

17.5.2010 je bil med 00.00 in 6.00 uro v Rogaški Slatini pri poslovnem centru Sonce odtujen osebni avtomobil znamke Renault Kangu 1.5, reg. št. CE T9-204. Vozilo je rdeče barve, na njem je več nalepk z napisom PODOBA, digitalna tiskarna. Policisti naprošajo vse, ki bi karkoli vedeli o odtujenem vozilu, da o tem obvestijo PP Rogaška Slatina, na tel. št. 818 54 50 ali na tel. št. 113. 

NAJDEN POŠKODOVAN MOŠKI

V četrtek, 13.5.2010, v jutranjem času, je policijska patrulja PP Rogaška Slatina pri Steklarski šoli v Rogaški Slatini našla na tleh ležečega 30-letnega moškega, ki je bil močno poškodovan. Policisti so takoj obvestili zdravniško službo. Poškodovani je bil z reševalnim vozilom odpeljan v Bolnišnico Celje, kjer je bilo ugotovljeno, da ima zelo hude poškodbe glave. Pri zbiranju obvestil in ogledu kraja kjer je bil poškodovani najden, so poleg policistov sodelovali tudi kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje. Trenutno zbiranje obvestil še poteka, točne okoliščine nastanka poškodb še niso znane.

HUJŠE KRŠITVE V PROMETU

V četrtek, 13.5.2010, so policisti PP Rogaška Slatina na Donački gori ustavili in kontrolirali voznika kolesa z motorjem. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti. Alkotest je po pravilno opravljenem preizkusu pokazal 1,18 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so policisti zoper voznika odredili pridržanje.

V nedeljo, 16.5.2010, so policisti v Rogaški Slatini ustavili in kontrolirali 32-letnega voznika osebnega avtomobila. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, pri čemer je elektronski alkotest pokazal 1,07 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Tudi zoper 32-letnika so policisti odredili pridržanje do streznitve.

V sredo, 18.5.2010, je bil v okolici Rogaške Slatine ustavljen 35-letni voznik. Omenjenemu so policisti odredili preizkus alkoholiziranosti. Pri preizkusu je bila ugotovljena prisotnost alkohola in sicer 0,39 mg/l izdihanega zraka. Ker so policisti v postopku ugotovili, da je 35-letnik v zadnjih dveh letih storil že več hujših prekrškov v cestnem prometu, so mu zasegli vozilo, postopek pa bodo policisti z obdolžilnim predlogom odstopili sodišču za prekrške.
 

Boštjan DEBELAK

KOMANDIR POLICIJSKE POSTAJE

POLICIJSKI INŠPEKTOR I