Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina 11. 5. 2010


OTROK POŠKODOVAN V PROMETNI NESREČI

V petek, 7.5.2010, se je v Sv. Florijanu zgodila prometna nesreča, v kateri je bil udeležen otrok. Policisti so na kraju nesreče ugotovili, da je otrok stekel čez cesto v trenutku, ko je po njej pripeljala voznica osebnega avtomobila. Voznica trčenja ni mogla preprečiti, z vozilom je trčila v otroka, ki je pri tem utrpel lažje telesne poškodbe. Otroku so zdravniško pomoč nudili v ZD Rogaška Slatina, nato pa je bil napoten v bolnišnico v Celje.

NESREČA S KMETIJSKIM TRAKTORJEM

7.5.2010 so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni o nesreči s kmetijskim traktorjem, ki se je zgodila v kraju Sv. Jurij. Policisti so na kraju ugotovili, da se je voznik kmetijskega traktorja peljal po lokalni cesti, pri tem pa je zapeljal preblizu roba vozišča in se prevrnil. V nezgodi se je voznik lažje telesno poškodoval. Zaradi suma, da je voznik kmetijski traktor vozil pod vplivom alkohola, so mu policisti odredili tudi preizkus alkoholiziranosti. Pri preizkusu je alkotest pokazal 1.39 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola bodo policisti podali obdolžilni predlog sodišču za prekrške. 

VANDALI NA DELU

6.5.2010 so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni o poškodovanju oken na I. Osnovni šoli v Rogaški Slatini. Policisti so na kraju ugotovili, da je neznanec z ognjem osmodil dve okni. Policisti bodo zbrali dodatna  obvestila, nato pa podali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo.

KRŠIL JAVNI RED IN MIR

8.5.2010 je 34 letni moški iz Irja doma kršil javni red in mir, ter ogrožal varnost oseb. Policisti so ugotovili, da je omenjeni tega dne prišel domov in materi zagrozil, da mora lastništvo hiše prepisati nanj, sicer bo razstrelil hišo. Ker se je v prepir med njima vmešal znanec matere, je 34-letnik le tega udaril in odrinil, nato pa odšel. Policisti so 34-letniku izrekli globo zaradi kršitve javnega reda in miru, prav tako pa bodo, zaradi ogrožanja varnosti, zoper njega spisali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo. 

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA IN PRIDRŽANA VOZNIKA

4.5.2010 so policisti PP Rogaška Slatina ustavili in kontrolirali 50 letnega voznika osebnega avtomobila. Ker je voznik kazal očitne znake alkoholiziranosti, so mu odredili preizkus alkoholiziranosti.  Preizkus je odklonil, zaradi tega so policisti zoper njega odredili pridržanje po 238/b. čl., Zakonika o varnosti cestnega prometa.  

8.5.2010 so policisti ustavili in kontrolirali 39 letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je alkotest pokazal prisotnost alkohola in sicer v višini 0.84 mg/l alkohola v izdihanem zraku. 39 letniku je bilo odrejeno pridržanje po 238/b. čl., Zakonika o varnosti cestnega prometa.  

Boštjan Debelak

KOMANDIR POLICIJSKE POSTAJE

POLICIJSKI INŠPEKTOR I