Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nogomet: Brez golov v lokalnem derbiju (video), Mons Claudius znova topovska hrana za nasprotnike


rogaska smarjeTa vikend so igrali trije nogometni klubi iz Obsotelja in Kozjanskega. Rogatčani so v Zrečah doživeli nov debakl, saj je v njihovi mreži končalo kar 10 žog. Rogaška in Šmarje sta se v medsebojnem obračunu razšla brez golov. Novi tretjeligaš DNŠ MU Šentjur je že končal z letošnjo sezono, NK Odred Kozje pa je bil tokrat prost.

3. SNL – vzhod
Odpisani Mons Claudius, ki je v pomladansekem delu sezone zabeležil zgolj eno točko, nadaljuje niz slabih nastopov. Po visokem porazu v prejšnjem krogu, ko so nogometaši Čarde v Rogaški Slatini zmagali z rezultatom 9:0, so na gostovanju v Zrečah prejeli še en zadetek več. Nemotivirani monsi so že v 10. minuti ostali brez izključenega Mateja Ferčeca, ki je v kazenskem prostoru nepravilno oviral nasprotnika. Po uspešno izvedeni enajstmetrovki Draga Tiroviča je sledila toča golov v rogaški mreži. Rok Petrič je sicer v 30. minuti znižal izid na 3:1, a to ni ustavilo domačih, da ne bi dosegli še 7 zadetkov.

Zreče : Mons Claudius 10:1 (5:1)
Tirovič (10′ – 11m, 79′, 82′), Grašič (19′), Podgrajšek (23′), Žižek (39′, 43′, 70′), Flis (78′), Tolar (90′); Petrič (30′)
Izključen: Ferčec (10′ – Rogatec)

Zapisnik
Rezultati in lestvica

Štajerska liga
V predzadnjem krogu Štajerske lige sta se pomerila večna rivala NK GIC gradnje Rogaška in NK Trgovine Jager Šmarje pri Jelšah. Končni rezultat je bil enak začetnim 0:0. Slatinčani so od 5. minute igrali brez izključenega Sama Mrkše. Šmarski vratar Luka Lorger je ubranil enajstmetrovko, glavni sodnik srečanja Mitja Lenart pa je zaradi igranja z roko razveljavil zadetek Slatinčanov. Če so bile sodniške odločitve pravilne, kaj sta povedala trenerja Mladen Mikša in Ibrahim Neskić ter kako je Luka Lorger ubranil enajstmetrovko, preverite v spodnjem videoprispevku.

GIC gradnje Rogaška : Trgovine Jager Šmarje pri Jelšah 0:0 (0:0)
Izključen: Mrkša (5′ – Rogaška)
Nogometna sezona se končuje
Prihodnji vikend bodo naši klubi odigrali še zadnje tekme v tej sezoni. Slatinčani in Šmarčani so si z delitvijo točk na medsebojnem obračunu zagotovila obstanek v Štajerski nogometni ligi. Po prestrukturiranju tekmovlanega sistema v nižji rang tekmovanja izpadejo štiri moštva. Trgovine Jager bodo doma gostile Bukovce, Slatinčani pa bodo zadnjo tekmo odigrali v Podvincih. Mons Claudius bo za slovo od 3. SNL gostil Malečnik, Odred Kozje pa bo v Medobčinski ligi gostoval pri ekipi Pivovarja.
* Na fotografiji je ena od priložnosti Šmarčanov v Rogaški Slatini