Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Konec tedna Kozjansko v znamenju folklore (foto in video)


Minuli konec tedna je v naših krajih potekal 4. mednarodni folklorni festival, pod okriljem Umetniškega društva folklorne skupine iz Kozjega in KD “Jakob Sket”, folklorne skupine Mestinje.

S plesom in pesmijo so skupine predstavile raznolikost in živahnost plesov in kulturnega izročila svojih držav in vsem prisotnim pričale lep umetniški večer. Nastopile so folklorne skupine iz Hrvaške, Srbije, Avstrije in “domači” folklorni skupini iz Mestinja in Kozjega. Nastopile so tudi otroške folklorne skupine OŠ Kozje, OŠ Lesično in vrtec Kozje. Utrinke iz njihovega nastopa v Šmarju pri Jelšah si lahko ogledate v foto-galeriji.

Festival je potekal v treh občinah in sicer v četrtek, 6. maja v Podčetrtku, v petek v Šmarju pri Jelšah in v soboto, 8. maja v Kozjem, kjer je bila tudi povorka skozi kraj. Poleg zgoraj naštetih folklornih skupin iz različnih držav, je bil predviden tudi nastop skupine iz Makedonije, a je žal slednja zadnji hip udeležbo odpovedala zaradi administrativnih težav.

Dogodka v Šmarju se je udeležilo kar lepo število obiskovalcev, ki so z bučnimi aplavzi in ploskanjem spremljali nastope folklornih skupin. V KD Šmarje pri Jelšah je bilo zaznati tudi posebne goste iz Afganistana. Program je povezovala ga. Marinka Moškon, pozdravni govor je imel tudi župan Šmarja pri Jelšah, g. Jože Čakš in predsednik KD Jakob Sket.

Pokrovitelj festivala je bila Občina Kozje, sofinanciral ga je pa JSKD republike Slovenije in OI JSKD Šmarje pri Jelšah.

Spodaj si lahko ogledate video-prispevek, fotografije pa v foto-galeriji.

 

 

Folklorna skupina Mestinje
Folklorna skupina Mestinje

 

Folklorna skupina iz Srbije
Folklorna skupina iz Srbije

 

v/t/f: Egon Horvat