Od jutri Teden Rdečega križa

7. 5. 2010 4:42

Z jutrišnjim dnem se bo na Slovenskem pričel tradicionalni Teden Rdečega križa. 8. maj je namreč svetovni dan Rdečega križa in Rdečega polmeseca, Rdeči križ Slovenije pa ga zaznamuje s tednom okrepljenih dejavnosti.

V Tednu Rdečega križa so posamezniki in ustanove dolžne med 8. in 15. majem prilepiti doplačilno znamko v vrednosti 0,13 EUR na vsako poštno pošiljko v notranjem in mednarodnem prometu, potniki pa plačujejo enak prispevek na vsako vozovnico v medkrajevnem in mednarodnem letalskem, železniškem, ladijskem in avtobusnem prometu. Zbrana sredstva bo Rdeči križ Slovenije uporabil za izvajanje humanitarne dejavnosti.

Območno združenje RK Šmarje pri Jelšah ob Tednu Rdečega križa pripravlja prireditev za krvodajalce z naslovom Solidarnost je naša vrlina. Na njej bomo izročili jubilejna priznanja 130 krvodajalcem, ki so dosegli okroglo število darovanj krvi, posebej pa se bodo zahvalili tudi krvodajalcem, ki so svojo plemenitost izkazovali več desetletij in se zaradi dopolnjenih 65 let poslavljajo od krvodajalstva.

Prireditev, s katero se želijo zahvaliti vsem, ki z darovanjem krvi pomagajo ohranjati zdravje drugim ljudem, bo v sredo, 12. maja 2010, ob 19. uri, v spodnji dvorani kulturnega doma Šmarje pri Jelšah. Kulturni program bosta izvedli vokalna skupina Freya iz Šmarja pri Jelšah in pevska skupina Rdečega križa Veseli črički s Sv. Štefana.

Obenem iz OZRK Šmarje pri Jelšah obveščajo, da je skladišče z oblačili v Šmarju pri Jelšah odprto vsako prvo sredo v mesecu od 9. do 11. ure v stari šoli, skladišče v Rogaški Slatini pa je v upokojenskem bloku, v Ulici XIV. divizije 12, in je odprto vsak prvi četrtek v mesecu od 18. do 19. ure.  

Šentjurski OZRK, katerega spletno mesto je žal precej manj ažurno od šmarskega, bo v četrtek, 13. maja, na Kalobju pripravil krvodajalsko akcijo in dva testa hoje na 2 kilometra: v petek, 7. maja ob ribniku Marof pri Mrzlem Polju in v soboto, 8. maja, v šentjurskem športnem parku.

 

 *Na fotografiji stavba, kamor se je lani preselil šmarski OZRK

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
153 queries in 0,709 seconds.