Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

8. 5.: Ni miru med vrelci


Rogaška Slatina je bila že od nekdaj znana – na žalost – po izgredih, ki so se mnogokrat sprevrgli v pretepe, ti pa so se čestokrat končali tudi s telesnimi poškodbami. Postaja milice je sicer naredila, koliko je le mogla, vse skupaj pa je ostalo na mrtvem tiru.

Žrtve razgrajačev, v osamljenih primerih sicer, so bili tudi zdraviliški gostje. Kaj to pomeni za kraj, kot je Rogaška Slatina, je več kot očitno. Storilci teh kaznivih dejanj so največkrat isti in že kaznovani, pa tudi mesta, kjer se ta dejanja dogajajo, so znana in ista. Postaja milice je dosegla, da so eno od teh spornih točk po svoje pristrigli in ta odlok velja še danes, četudi vodilni vztrajno prosijo za preklic odloka.

In kako je bilo lani? Zrasel je odstotek ogrožanja z nevarnim orodjem pri pretepu ali prepiru. V šmarski občini sta se zgodila dva uboja in trije poskusi! Porast raznih kaznivih dejanj je zaznati tudi na območju Atomskih Toplic, kjer je število gostov iz dneva v dan večje. Med številnimi gosti prihajajo na območje tudi storilci razni kaznivih dejanj, ki vlamljajo v avtomobile, kradejo iz hotelskih sob ali letoviških hišic.

Od kod prihajajo storilci? Razumljivo, da iz največjih delovnih organizacij v Rogaški Slatini, Steklarne in Splošnega gradbenega podjetja. Zaradi tega bi bilo več kot umestno, da bi se sindikalni voditelji ali kdorkoli drug že v omenjenih pa tudi drugih delovnih organizacijah odločili, da se s storilci pošteno pogovore in seveda tudi ukrepajo. Ne more namreč biti vseeno, kaj počno delavci, zaposleni v tej ali oni organizaciji, v svojem prostem času in tako mečejo slabo luč na celotno podjetje, da o slabem vtisu, ki ga dobi turist, ne govorimo.

Novi tednik, 8. 5. 1975