Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

20. 5.: Prebujenje v Rog. Slatini


Rogaška Slatina ima svoje DPD Svoboda. Njen prednik je bilo SKUD »Brata Simončič«. Vedno je bilo dovolj amaterjev, ki so se hoteli udejstvovati v društvu kot pevci, godbeniki, igralci itd. Vendar pa so večkrat naleteli na popolno nerazumevanje pri drugih. Tako ni čuda, da je zmrznila sekcija se sekcijo. Tako je počasi umrl pevski zbor, razpadel je pionirski orkester, zaspal pa je tudi igralski krožek. Nočem razpravljati o vzrokih, a najvažnejši je vsekakor ta, da ni nobenih prostorov in da so povsod, ker so nekdaj bili naši svobodaši, vrgli društvo ven.

Tako je zaspalo tudi gledališko življenje. Dobri dve leti je bila Rogaška Slatina zavita v kulturni molk. Sedaj pa se je prebudila in postavila novo igralsko družino pod vodstvom tovarišice Marije Kosove.

Ta prerojena igralska družina se je predstavila z duhovito Novakovo komedijo »Dobrodošla miss Agata«. Uprizoritev je uspela tako v režiji kakor v igri. Na odru so ustvarili prirodno vzdušje brez kakega smešnega pretiravanja. Velik obisk predstave tako v Rogaški kakor v Kostrivnici, pa prav tako hrupen aplavz ob zaključku dokazuje hvaležnost publike, da so ji požrtvovalni igralci naše Svobode pripravili takšno plemeniti in vendar izredno prijetno zabavo.

Celjski tednik, 20. 5. 1960