Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ruben Cerovšek: “Želimo si, da bi se regija, tudi s pomočjo KŠŠO, bolj povezala”


ruben cerovsekNa volilni skupščini Kluba študentov šmarske regije in Obsotelja (KŠŠO) je bilo izbrano novo vodstvo, s predsednikom Rubenom Cerovškom na čelu. Klub, ki v zadnjih letih ni deloval najbolje, se trenutno nahaja v težki situaciji, na kocko je, zaradi neaktivnosti in premajhnega števila zbranih potrdil o šolanju postavljen tudi obstoj kluba. pred novim vodstvom pa je izziv, da nastalo škodo popravi. Novi predsednik nam je predstavil prioritetne naloge in načrte za prihodnost.

Ruben Cerovšek, kot nam je znano, klub trenutno ni v najbolj rožnatih časih. Kaj se trenutno dogaja, kakšna je situacija v klubu?
Trenutno se ubadam z dvema velikima problemoma. Prvi je zbiranje študentskih potrdil o vpisu, zbrati jih moramo 260. Drugi problem pa je, da se nam obeta kontrola finančnega poslovanja, ki v preteklih lepih ni bila najboljša. Težava je tudi v tem, da v preteklosti nismo dobro sodelovali z društvi iz naše regije, ta društva tudi nimajo najboljšega mnenja o KŠŠO. Upam, da nam bo uspelo to spremeniti. To je tudi ena od prioritet v mojem programu. S predstavniki vseh mladinskih društev znotraj UE Šmarje pri Jelšah sem se že pogovarjal, jim predstavil naš program in možnosti sodelovanja. Vsi so sprejeli moje predsedništvo in upajo, da se bodo stvari res izboljšale. Naš program jim je bil všeč.

Klub ima na bančnem računu zabeležen presežek. Kaj se bo zgodilo z denarjem, ki se v prejšnjih letih ni porabil?

Ta denar bo šel za dejavnosti in projekte kluba. Ostalo je še nekaj računov iz lanskega leta, ki jih je treba plačati. Velik del tega denarja pa bo namenjen sofinanciranju društev, njihovih programov in projektov v večjem obsegu in na bolj transparenten način, kot se je to počelo v preteklosti. Del denarja pa bo šel tudi za ureditev novih prostorov. Načrtujemo, da se vrnemo v Staro šolo, kjer bomo skupaj s še nekaterimi društvi iz Šmarja pri Jelšah poskusili ponovno zagnati mladinski center.

Kateri pa so prvi samostojni projekti, ki jih bo izvedel KŠŠO z novim vodstvom?
Izbral sem si projekt Š.O.K. (šport, odklop, kultura), ki je eden najbolj prepoznavnih projektov, ki jih je klub izvajal v preteklosti. To bo projekt, ki bo najbolj zaznamoval naše nadaljnje delo. Načrtujemo tudi več malih projektov, ki se jih udeleži krog okrog petdesetih ljudi, če bo več seveda ne bomo jezni (smeh). Gre za razne manjše koncerte, delavnice, športna tekmovanja in rekreacija. Načrtujemo tudi kakšne izlete, potovanja, organizirano udejstvovanje v raznih adrenalinskih športih in podobno. Predvsem se bo tu gledalo na interese članov, simpatizerjev in seveda, da klub v pozitivni luči predstavimo čim več mladim v regiji in da ga ti vzamejo za svojega.

Kako je s klubskimi prostori? Stari predsednik je na skupščini predstavil, da je v dani situaciji nujno, da se odkupijo prostori na Rogaški cesti 22 v Šmarju pri Jelšah, kjer je KŠŠO trenutno podnajemnik.
Na skupščini je bilo o prostorih, v katerih se trenutno nahajamo, navedenih nekaj dejstev, da je bilo veliko vloženo v njih in bi bilo smotrno, da se prostori odkupijo. Jaz se s tem predlogom nisem strinjal, ker menim, da ti prostori niso dovolj veliki in ne zadovoljujejo našim kriterijem oziroma ambicijam. Glede na to, da nismo lastniki prostorov, menim, da nima smisla, da vztrajamo tu. Imamo zelo dobro alternativo v Stari šoli, kjer smo že bili. Prostor je primeren za več dejavnosti, tudi za manjše koncerte, lažja je organizacija. V primerjavi s temi prostori ni v isti stavbi stanovanj, tako da ni težav s hrupom. Gre tudi za prostore, ki so nekako najbolj zaznamovali KŠŠO v pozitivnem smislu.

Torej klub zaenkrat ostaja v Šmarju?
Da, zaenkrat klub ostaja v Šmarju. Smo pa glede tega imeli zanimivo debato. Sam se strinjam, da se delovanje kluba razširi na celotno regijo, da KŠŠO dejansko postane nekakšen regijski koordinator za študentske in mladinske dejavnosti. Med drugim nameravamo med sabo povezati društva, organizirati prevoze na dogodke v regiji in v klub privabiti čim več mladih še iz drugih občin Obsotelja in Kozjanskega. Želimo si, da bi se celotna regija, tudi z našo pomočjo, bolj povezala.

Pogovarjal se je Marko Kovačevič