Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 7. 4. 2010


V obdobju od 30. 3. 2010 do 5. 4. 2010 je PP ŠENTJUR beležila in obravnavala naslednje varnostne pojave:

1. KAZNIVA DEJANJA -11
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 1
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 2
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 2
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 1
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 2
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 1
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 13
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 49
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 0

 

 

SREDA, 31. 3.

TATVINA TORBICE
Oškodovanka se je tega dne v popoldanskem času nahajala v znanem hotelu v Šentjurju, ob odhodu pa je na stolu pozabila svojo torbico. Ko se je čez cca. 15 minut vrnila po torbico, je ugotovila, da ji je neznani nepridiprav torbico že odtujil.
Oškodovanka je ostala brez vseh osebnih dokumentov in GSM telefona znamke Sony Ericsson.

ČETRTEK, 1. 4.

PROMETNA NESREČA Z UDELEŽBO VOZNIKA KOLESA Z MOTORJEM
V naselju Dramlje je prišlo do prometne nesreče med voznikom tovornega avtomobila in voznikom kolesa z motorjem. Nesrečo je zakrivil voznik tovornega avtomobila, ker je izsilil prednost vozniku kolesa z motorjem, ki je pri tem padel in se lažje telesno poškodoval. Zoper voznika tovornega vozila so policisti spisali obdolžilni predlog, ker je pa je bil povzročitelj tujec, je bil naslednji dan predan v takojšnji postopek dežurnemu sodniku.

PROMETNA NESREČA PRI SIKOŠEK
V večernem času je starejši voznik, doma iz Šentjurja, v križišču pri Sikoše povzročil prometno nesrečo, katere vzrok je bilo izsiljevanje prednosti v križišču. V tem primeru je prišlo do trčenja treh vozil, vendar nihče od udeležencev ni bil poškodovan. Zoper povzročitelja bodo policisti podali obdolžilni predlog na sodišče.

PETEK, 2. 4. 2010

ONESNAŽENJE PITNE VODE
PP Šentjur je bila obveščena o onesnaženju pitne vode v kraju Loke pri Planini. Policisti so z ogledom ugotovili, da je domačin polival gnojnico preblizu vodnemu zajetju. Z vodo iz zajetja pa se oskrbujejo okoliška gospodinjstva. Po vseh zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na sodišče.

VLOM V STAREJŠO HIŠO V ŽEGRU
V Žegru je bilo vlomljeno v starejšo nenaseljeno hišo. Nepovabljenci so iz nje odtujili predmete iz bakra. Policija za storilci še poizveduje in bo podala kazensko ovadbo.

DENAR POBRAL, FASADE PA NI NAREDIL
Na policijo se je oglasila ogoljufana lastnica hiše, ki je naročila izdelavo fasade pri podjetniku in mu izročila avans. Podjetnik je denar vzel, ker pa fasade ni naredil do roka, je občanka naročila fasado pri drugem izvajalcu, ki jo je tudi naredil. Prvi izvajalec ji je sicer obljubil, da ji bo vrnil denar, vendar je to ostalo le pri obljubah, saj ji je vrnil samo del avansa. Svoj goljufivi namen bo moral pojasniti.

SOBOTA, 3. 4.

PRIDRŽANJE PIJANEGA VOZNIKA
Zvečer je občan poklical, da en voznik v okolici Šentjurja spi v avtu ob cesti. Patrulja je preverila vozilo in odsvetovala vozniku nadaljnjo vožnjo, saj je kazal vidne znake pijanosti. Vendar je bil voznik že čez eno uro ustavljen v Šentjurju – očitno ni poslušal nasveta policista. Ker je odklonil preizkus alkoholiziranosti in nato še strokovni pregled, je dobil prenočišče na policiji. Čaka ga še srečanje s sodnikom za prekrške. Za odklon je predpisana kazen prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

GORELA ŽIVA MEJA
Ponoči smo bili obveščeni, da gori živa meja pri frizerstvu na Ul. Dušana Kvedra. Na srečo je šlo le za majhen obseg, tako da se je ogenj sam pogasil že pred prihodom gasilcev. Vzrok se še ugotavlja.

NAJDEN GSM
Popoldan je občanka pred trgovino našla GSM aparat in ga prinesla na PP. Ugotovili smo lastnika in mu ga vrnili. Lastnik je bil hvaležen in se zahvaljuje najditeljici za poštenost.

NEDELJA, 4. 4.

POSKUS SAMOMORA
Tega dne je v jutranjih urah skušal storiti samomor krajan iz Dramelj. Na srečo ga je pravočasno opazil njegov znanec, ki ga je rešil. Odpeljan je bil v SB Celje, kjer so mu nudili prvo pomoč.

HOTEL PIZZO
Kljub praznikom je prihajalo v družinah do kršitve JRM. Tako sta se sprla zakonca, ki sta po tem, ko sta obilno praznovala preko dne, dan zaključila s prepirom, saj je možakar, kljub obloženi mizi s šunko, svojo ženo hotel odpeljati na pizzo, žena pa je našla več razlogov, da ga je zavrnila. Sledil je prepir in intervencija policije, ki pa se je zaključila z globo.

VLOMILCI V ŠENTJURJU
Okoli 2.00 ure so se v Šentjur pripeljali trije vlomilci in vlomili v osebni avtomobil, ki je bil parkiran pred stanovanjskim blokom v Šentjurju, kjer je bilo že večkrat vlomljeno. Ko so v vozilo že vlomili in hoteli odtujiti predmete iz vozila, jim je to preprečila policijska patrulja. Ugotovljeno je bilo, da se zasačene osebe poklicno ukvarjajo z vlomi. Svoja ravnanja bodo še enkrat pojasnili na sodišču, policisti PP Šentjur pa so mnenja, da so prijeti vlomilci že delovali na območju PP Šentjur.

PONEDELJEK, 5. 4.

PRIDRŽANJE PIJANEGA VOZNIKA
Pri kontroli prometa je bil v Lokarju kontroliran voznik OA, ki je kazal očitne vidne znake pijanosti. Odrejen mu je bil preizkus z alkotestom, ki je pokazal ogromno preveč alkohola (1,56 mg/l), zaradi česar je bil vozniku odrejen popoldanski počitek z ležiščem na policijski postaji v prostorih za pridržane osebe. Čaka pa ga še srečanje s sodnikom za prekrške.

 

 

PREVENTIVNA AKCIJA »KOLESARIM – ALI SEM VAREN«

Na Območju Policijske uprave Celje bo do konca aprila potekala preventivna akcija KOLESARIM – ALI SEM VAREN. V zvezi s tem bodo policisti PP Šentjur opravili več predavanj na osnovnih šolah, opravili preglede brezhibnosti koles in nato v nadaljevanju tudi prisostvovali pri opravljanju kolesarskih izpitov.

Želeli bi poudariti, da dejansko kolesarje že sedaj v manjšini videvamo na cestah, pri tem pa ni težav, če so te široke in opremljene s kolesarskimi stezami, kar pa je na našem območju redkost. Zaradi tega morajo kolesarji deliti vozno površino z avtomobilisti. Za koga je to bolj nevarno, verjetno ni treba posebej poudarjati. Opozorili bi še, da je zaščitna čelada eden od osnovnih varnostnih ukrepov, katero morajo nositi osebe mlajše od 14 let, prav tako pa tudi osebe, ki so mlajše od 14 let in so na kolesu kot sopotniki. Z nekaj previdnosti in modrosti bo spomladansko srečanje avtomobilov in kolesarjev na cestah minilo z manj nesrečami, za kar si prizadevamo vsi.

 

POLICIJSKA IZKUŠNJA KOT NASVET

Postaja prometne policije Celje bo zaradi slabe prometne varnosti voznikov motornih koles v cestnem prometu v zadnjih letih, v motoristični sezoni 2010 izvajala projekt »POLICISTI in MOTORISTI ZA VEČJO VARNOST 2010«.

V zvezi s tem vljudno vabijo vse motoriste naše regije, da se udeležijo dne 10. in 11. 4. med 09.00 in 17.00 uro na dve uri (9.00, 11.00, 13.00, 15.00) na avto poligon ZŠAM Celje na Ljubečno, kjer bo izvedeno TEORETIČNO in PRAKTIČNO USPOSABLJANJE VOŽNJE Z MOTORNIMI KOLESI »POLICIJSKA IZKUŠNJA KOT NASVET«. Prenos dragocenih teoretičnih in praktičnih izkušenj ter znanj bodo izvedli policisti PPP Celje – inštruktorji vožnje z motornimi kolesi.
Vsak posameznik in skupaj moramo storiti vse, da ne bo več tragedij na cestah.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Martin KUMER
POMOČNIK KOMANDIRJA PP