Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 31. 3. 2010


V obdobju od 23. do 29. 3. 2010 je PP ŠENTJUR beležila in obravnavala naslednje varnostne pojave:

1. KAZNIVA DEJANJA – 4
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 2
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 3
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 3
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 1
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 4
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 1
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 14
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 72
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 3

PRIDRŽANJE VOZNIKA
V torek, 23. 3., so policisti Policijske postaje Šentjur v okolici Šentjurja ustavili voznika, ki je bil nezanesljiv pri vožnji vozila. Po odrejenem preizkusu prisotnosti alkohola si je prislužil počitek v pridržalnih prostorih policije, saj je popil krepko preveč alkoholnih pijač, kot je to dovoljeno. Kaj bo z njegovo nadaljnjo usodo, glede vožnje v cestnem prometu, bo odločilo sodišče.

SREČA V NESREČI
V torek zjutraj, 24. 3., se je v Grobelnem pripetila prometna nesreča v kateri sta bila udeležena voznik tovornega vozila in voznica osebnega avtomobila. Prometna nesreča se je pripetila zaradi izsiljevanja prednosti. Trčenja med tovornimi in osebnimi vozili se ponavadi končajo s hujšimi posledicami, vendar na srečo v tem primeru hujših poškodb ni bilo.

NAJEMNIK POŠKODOVAL INVENTAR
Pri občanki iz Šentjurja, ki oddaja sobe v najem, je mlad fant najel sobo, in po nekaj dnevih organiziral srečanje s sovrstniki. Lastnica je ugotovila, da fant ni primeren, da bi še naprej stanoval v njeni sobi, zato mu je gostoljubnost odpovedala. Najemnik se je po odpovedi znesel nad inventarjem in povzročil lastnici za približno 500 evrov škode. Policisti bodo zoper mladeniča napisali kazensko ovadbo za poškodovanje tuje stvari.

KRŠIL JAVNI RED IN MIR
Zvečer, 24. 3., je občanka iz okolice Šentjurja prosila za pomoč policije, saj jih sosed nadleguje in moti s tem, ker na ves glas »navija« glasbo. Sosed si je očitno želel pozornosti, saj je še sam poklical na policijo in prijavil domnevni pretep pri sosedih. Prislužil si je plačilni nalog za plačilo globe zaradi motenja sosedov ter zaradi lažne prijave na policiji.

PRIDRŽANJE VOZNIKA IN ZASEG VOZILA
Policijska patrulja je v okolici Kalobja, 25. 3., izsledila voznika, ki je bil močno pod vplivom alkohola in zaradi tega zapeljal v jarek. Vozilo ni bilo močno poškodovano, tako da je z vožnjo hotel kar nadaljevati. Policisti smo mu to preprečili in odredili preskus alkoholiziranosti. Ker je imel alkohola veliko preko dovoljene mere, mu je bilo odrejeno pridržanje v namestitvenih prostorih policije. Vozilo je vozil tudi brez ustreznega vozniškega dovoljenja. Ker je imel že več prekrškov, ki so nevarni za druge udeležence v cestnem prometu, smo mu policisti zasegli še vozilo. Kaj bo z vozilom in kršiteljem, pa bo odločilo sodišče.

TRČIL V OTROKA
Okoli 13.15 ure, 25. 3., je prišlo do prometne nesreče na semaforiziranem križišču pri glasbeni šoli v Šentjurju, ko je cesto pravilno na prehodu za pešce prečkala desetletna deklica. Med hojo po prehodu za pešce je v njo narahlo trčil neznani voznik tovornega avtomobila rumene barve, tako da je deklica padla po cestišču. Voznik tovornega vozila je vozilo ustavil, pogledal dekle, ki ni bilo vidno poškodovano. Ponudil ji je tudi prevoz do zdravnika, vendar je deklica pomoč odklonila. Voznik tovornega vozila je po tem odpeljal naprej. Policisti smo bili o prometni nesreči obveščeni šele ob 15.00 uri. Opravili smo ogled mesta trčenja in opravili razgovore s pričami. Voznik tovornega vozila se je po našem obvestilu sam javil na Policijski postaji. Nadaljnji epilog sledi na sodišču.

PONOVNO PRIDRŽAN VOZNIK
V zgodnjih jutranjih urah, 26. 3., je patrulja Policijske postaje Šentjur na Ponikvi ustavila voznika, ki je kazal znake alkoholiziranosti. Odrejen je bil preizkus z alkotestom, ki je po preizkusu pokazal veliko preveč alkohola v izdihanem zraku. Zaradi količine alkohola je preostanek noči preživel v prostorih policije. Po tem pa se bo še srečal še s sodnikom za prekrške.

BREZ AVTOMOBILA
Policisti iz Šentjurja so v nočnem času, 27. 3., kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Ugotovili smo, da je vozil neregistrirano vozilo. Na vozilu je imel nameščeni dve različni registrski tablici, prav tako pa voznik nima vozniškega dovoljenja. Ko smo policisti pričeli izvajati postopek, je voznik pričel peš bežati proti bližnjem gozdu, kjer je padel in si poškodoval nogo. Pobegli je bil izsleden s pomočjo policijskih psov, vozilo pa mu je bilo kljub temu zaseženo in izrečena globa.

POGREŠAL DENARNICO
V poznih nočnih oz. že v jutranjih urah, 28. 3., je krajan iz Dramelj poklical na policijsko postajo ter povedal, da so ga okradli, medtem ko se je ves večer veselil v enem bližnjih gostinskih lokalov. Policisti so ob prihodu na kraj ugotovili, da ima naznanitelj svojo denarnico v svojem osebnem avtomobilu, vendar se ni spomnil, kdaj jo je tja odložil. Prav tako se ničesar niso spomnili preostali gostje in del osebja, saj so bili vsi preveč pod vplivom alkohola. Zoper lastnika lokala bodo policisti uvedli postopek, saj je vinjenim gostom prepovedano točiti alkoholne pijače.

PROMETNA NESREČA
V večernem času, 28. 3., je prišlo do prometne nesreče na Planini pri Sevnici. V nesreči sta bila udeležena dva voznika osebnih avtomobilov. Nesrečo je zakrivil voznik osebnega avtomobila domačin, ki je naselje očitno zamenjal za dirkališče, saj zaradi neprilagojene hitrosti vožnje svojega vozila ni pravočasno opazil, da vozilo pred njim zavija v desno. Posledično je prišlo do trčenja med vozili, na srečo pa brez telesnih poškodb. Zoper povzročitelja bodo policisti podali obdolžilni predlog na sodišče.

OBVESTILO
Bližajo se velikonočni prazniki in s tem povezana uporaba raznih snovi na pokanje. Vse bi opozorili na lastno varnost pri uporabi raznih priprav, in tudi na to, da nekatere moti pokanje. Policisti bomo ukrepali v skladu z zakonodajo. Opozorili pa bi vas tudi, da je v tem času prepovedana uporaba raznih pirotehničnih izdelkov, katera je sicer pogojno dovoljena v določnem obdobju okrog novega leta.

 

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Slavko MLAKAR
POMOČNIK KOMANDIRJA PP