Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 28. 4. 2010


V obdobju od 20. do 27. 4. 2010 je PP ŠENTJUR beležila in obravnavala naslednje varnostne pojave:

1. KAZNIVA DEJANJA – 5
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 1
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 3
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 3
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 2
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 5
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 1
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 7
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 83
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 1

TOREK, 20. 4. 2010

ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA
Policisti PP Šentjur so dne 20. 4. 2010 ob 12.30 uri ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je bil preko noči zaradi vožnje pod vplivom alkohola na počitku v pridržalnih prostorih. Ker mu je počitek dobro del, je po izpustitvi z vožnjo nadaljeval. Ker je voznik ni upošteval prepovedi nadaljnje vožnje, so mu policisti, da bi preprečili nadaljnjo vožnjo, vozilo zasegli in mu tako onemogočili nadaljnjo vožnjo. Vozilo je poslano v hrambo do odločitve sodnika ali bo vozilo spremenil v kocko pločevine ali pa se bo vozilo vrnilo lastniku. S sodnikom pa se bo srečal tudi voznik.

PRIDRŽANJE ZARADI VOŽNJE POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti PP Šentjur so dne 20. 4. 2010 ob 14.05 uri ustavili voznika osebnega avtomobila. Zaradi znakov alkoholiziranosti mu je bil odrejen preizkus z alkotestom. Alkotest je pokazal veliko preko dovoljene meje alkohola v izdihanem zraku, zato je bilo zoper voznika odrejeno pridržanje. V postopku je bilo tudi ugotovljeno, da je voznik vozil vozilo brez vozniškega dovoljenja, da je vozil neregistrirano vozilo z nameščenimi tablicami drugega vozila. Kaj je voznika pripeljalo do storitve teh prekrškov, bo povedal sodišču.

PROMETNA NESREČA Z UDELEŽBO 3 VOZIL IN LAHKIMI POŠKODBAMI
Patrulja PP Šentjur je opravila ogleda kraja prometne nesreče v Turnem, v katerem so bila udeležena tri vozila. Patrulja je ugotovila, da je voznik, ki se je vključeval na prednostno cesto vozilo sicer ustavil, vendar ne na pravem pasu. Nato se je iz druge smeri z neprilagojeno hitrostjo pripeljal voznik, ki se vozilu, ki mu je zaprlo pot, ni mogel izogniti, da bi preprečil trčenje. Pri tem je zapeljal desno in zaviral, vendar je kljub temu oplazil zadnji del vozila prvega voznika in trčil v drugo vozilo. Pri trčenju je slednje vozilo obrnilo za 180 stopinj. V prometni nesreči so se štiri osebe lažje telesno poškodovale. Voznika povzročitelja se bosta za svoja početja zagovarjala na sodišču.

SREDA, 21. 4. 2010

PROMETNA NESREČA ZARADI PREKRATKE VARNOSTNE RAZDALJE
Ob 18.45 uri bila PP Šentjur obveščena o prometni nesreči, kjer je voznica trčila v steber razsvetljave v bližini Šentjurja in se poškodovala. Ugotovljeno je bilo, da se cesti izvajajo vzdrževalna dela, ki v času prometne nesreče niso potekala. Voznica je vozila v koloni vozil in ni bila pozorna, da so vozila pred njo pričela zavirati. Da je preprečila trčenje v vozilo pred seboj, je zapeljala desno, kjer trčila v drog javne razsvetljave. Z reševalnim vozilom je bila vidno pretresena voznica odpeljana v bolnico Celje in po pregledu, ki je pokazal da ni huje poškodovana napotena v domačo oskrbo.

SPOR ZARADI CESTE
Ob 20.50 uri smo prejeli obvestilo, da sta se soseda v okolici Šentjurja sprla zaradi na cesti parkiranega osebnega avta. Med prepirom je eden izmed sosedov grozil drugemu z vilami, nato pa ga hotel še povoziti. Drugi sosed pa se je lotil vozila in ga z brcami poškodoval. Oba se bosta zaradi kaznivih dejanj zagovarjala na sodišču.


ČETRTEK, 22. 4.2 2010

OROPALI STAREJŠO OBČANKO
Do stanovanjske hiše starejše občanke v širši okolici Šentjurja sta okoli 13.00 ure pristopila dva neznana mlajša moška, Na silo sta vstopila v stanovanjsko hišo, nato pa oškodovanko zvezala in od nje zahtevala denar. Ker jima denarja ni dala, sta ga storilca začela iskati sama. Po tem sta kraj zapustila, občanko pa pustila v hiši zvezano, kjer so jo našli sorodniki in sosedje. Policisti še ugotavljajo, kdo sta storilca.

SOBOTA, 24. 4. 2010

PRIDRŽANJE ZARADI VOŽNJE POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti PP Šentjur so dne 24. 4. 2010 ustavili voznika osebnega avtomobila. Zaradi znakov alkoholiziranosti mu je bil odrejen preizkus z alkotestom. Alkotest je pokazal preveč zaužitega alkohola, zato je bilo vozniku odrejeno pridržanje. V postopku je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil vozilo tudi brez vozniškega dovoljenja.

NEDELJA, 25. 4. 2010

PRIDRŽANJE ZARADI VOŽNJE POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti PP Šentjur so dne 25. 4. 2010 ustavili voznika osebnega avtomobila. Zaradi znakov alkoholiziranosti mu je bil odrejen preizkus z alkotestom. Alkotest je pokazal preveč alkohola v izdihanem zraku. Da voznik ne bi ogrožal sebe in drugih, je za nekaj ur koristil pridržalne prostore na policiji. Voznik se bo srečal še s sodnikom.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Martin KUMER
POMOČNIK KOMANDIRJA PP