Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 21. 4. 2010


V obdobju od 13. do 19. 4. 2010 je PP ŠENTJUR beležila in obravnavala naslednje varnostne pojave:

1. KAZNIVA DEJANJA – 4
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 0
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 4
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 2
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 1
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 6
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 1
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 36
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 92
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 2

TOREK, 13. 4. 2010

PREPOVED PRIBLIŽEVANJA
Policisti so tega dne ponovno izrekli prepoved približevanja občanu iz okolice Šentjurja zaradi nasilniškega obnašanja v družini. Nad ženo je izvajal psihično nasilje in ji grozil z nožem. Za svoja dejanja bo odgovarjal na sodišču, imel pa bo tudi dovolj časa, da razmisli o svojih dejanjih.

SREDA, 14. 4. 2010

TATVINA AKUMULATORJA IZ DELOVNEGA STROJA
Navedenega dne je občan obvestil policiste, da mu je bila tekom noči izvršena tatvina akumulatorja iz delovnega stroja. Policisti bodo v zvezi zadeve napisali poročilo na tožilstvo.

KRŠIL PREPOVED PRIBLIŽEVANJA
Policisti so navedenega dne ugotovili, da je občan, kateremu so en dan prej izrekli prepoved približevanja, zaradi nasilniškega obnašanja v družini, kršil izrečen ukrep. Občanu je bil izdan plačilni nalog, prav tako je bilo o kršitvi ukrepa obveščeno sodišče.

NAJDEN LASTNIK ODTUJENE ŠKARPIRNE ŽLICE DELOVNEGA STROJA
Navedenega dne so policisti ugotovili lastnika zasežene škarpirne žlice delovnega stroja, ki je bila odtujena v kraju Grobelno v mesecu juniju leta 2009 in so jo policisti dne 12. 4. 2010 pri rednem delu ponoči zasegli. Zoper storilca navedenega kaznivega dejanja bo podana kazenska ovadba na sodišče. Lastniku pa je bila škarpirna žlica že vrnjena.

ČETRTEK, 15. 4. 2010

POVRATNIKU ZASEGLI VOZILO
Policisti so pri rednem delu nadzora cestnega prometa ustavili 20-letnega voznika osebnega avtomobila, večkratnega kršitelja cestno prometnih predpisov. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da je pod vplivom alkohola in še vedno brez vozniškega dovoljenja, saj mu njegova zaposlenost očitno ne nudi časa, da bi izpit končno opravil. Zaradi večkratnih hujših kršitev cestno prometnih predpisov, so policisti kršitelju zasegli vozilo, zaradi tokrat ugotovljenih kršitev, pa bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na sodišče.

PETEK, 16. 4. 2010

PRIDRŽANJE ZARADI VOŽNJE POD VPLIVOM ALKOHOLA
Patrulja PP Šentjur je ponoči iz 16. na 17. 4. 2010 ob 01.00 uri na regionalni cesti Šentjur-Planina ustavila voznika osebnega avtomobila. Zaradi znakov alkoholiziranosti mu je bil odrejen preizkus z alkotestom. Alkotest je pokazal 0,77 mg/l alkohola v izdihanem zraku, zato je bilo zoper voznika odrejeno pridržanje (za vse, katerih rezultat je več kot 0,52 (57) mg/l). Pridržani je noč prespal na PP Šmarje pri Jelšah, čaka pa ga obisk pri sodniku za prekrške.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
Ob 01.30 uri je na PP Šentjur prišla voznica OA, katera se je v Šentjurju izgubila in zapeljala v krožišče v centru Šentjurja. Pri vožnji v krožišču pa je bila preveč pozorna na glas navigatorja znamke Garmin in premalo na okolico in promet. Ko je vozila v krožišču, je iz ene izmed priključnih cest v krožišče zapeljal OA in ji izsilil prednost, zato sta voznika trčila z vozili. NN voznik je kraj PN zapustil in se odpeljal naprej v smeri centra in nato proti Dolam. Voznica ve le, da je vozilo sive barve, lahko da je znamke Citroen. Policisti smo vozniku že na sledi.


SOBOTA, 17. 4. 2010

PRIDRŽANJE ZARADI VOŽNJE POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti PP Šentjur so ponoči iz 17. na 18. 4. 2010 ob 23.30 uri v kraju Marija Dobje zaustavili voznika osebnega avtomobila. Zaradi znakov alkoholiziranosti mu je bil odrejen preizkus z alkotestom. Alkotest je pokazal 0,69 mg/l alkohola v izdihanem zraku, zato je bilo zoper voznika odrejeno pridržanje (za vse, katerih rezultat je več kot 0,52 (57) mg/l). Zoper njega bo podan obdolžilni predlog na sodišče.

PRIDRŽANJE ZARADI VOŽNJE POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti PP Šentjur so dne 18. 4. 2010 ob 04.30 uri v mestu Šentjur zaustavili voznika osebnega avtomobila. Zaradi znakov alkoholiziranosti mu je bil odrejen preizkus z alkotestom. Alkotest je pokazal 0,73 mg/l alkohola v izdihanem zraku, zato je bilo zoper voznika odrejeno pridržanje (za vse, katerih rezultat je več kot 0,52 (57) mg/l). Zoper njega bo podan obdolžilni predlog na sodišče.

NEDELJA, 18. 4. 2010

DEMOLIRAL MRLIŠKO VEŽICO
Tega dne so bili policisti obveščeni, da je neznanec v času zadnjih dveh dni demoliral mrliško vežico v Dobrini oziroma na Žusmu. Najprej je poškodoval vhodna vrata in okna, nato pa je razbil skoraj ves inventar v vežici. Z dejanjem je povzročil materialno škodo za najmanj 500 €. Policisti so mu že na sledi. Kaj je bil vzrok za tako nizkotno dejanje, bodo še izvedeli.

PONEDELJEK, 19. 4. 2010

PRIDRŽANJE ZARADI VOŽNJE POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti PP Šentjur so dne 19. 4. 2010 ob 23.58 uri v kraju Hotunje zaustavili voznika osebnega avtomobila. Zaradi znakov alkoholiziranosti mu je bil odrejen preizkus z alkotestom. Alkotest je pokazal 1,08 mg/l alkohola v izdihanem zraku zato je bilo zoper voznika odrejeno pridržanje (za vse, katerih rezultat je več kot 0,52 (57) mg/l). V postopku je bilo tudi ugotovljeno, da je voznik vozil vozilo brez vozniškega dovoljenja. Zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na sodišče.

Ker je bilo ugotovljeno, da je alkoholiziran voznik pil alkoholne pijače v bližnjem gostinskem lokalu, sledi še ukrep zoper odgovorno osebo lokala po Zakonu o omejevanju porabe alkohola in poročilo inšpekcijskim službam zaradi prekoračenega obratovalnega časa.

 

PREVENTIVNA AKCIJA »VARNO NA MOTOR …..IN NAZAJ DOMOV«

Dne 27. 4. 2010 med 9.00 in 13.00 uro bo PP Šentjur izvajala preventivno aktivnost »VARNO NA MOTOR … IN NAZAJ DOMOV« v sodelovanju z SPV Šentjur na prireditvi, ki jo organizira društvo OLD TIMER KLUB »VEČNO MLADI«. Na tej prireditvi sodelujejo že tretjo leto zapored zaradi dobrega odziva javnosti.

Na prireditvi bodo predstavili tehnična sredstva policistov, prav tako so k sodelovanju povabili policista postaje prometne policije Celje, kateri se bo udeležil z motornim kolesom. Zaradi dolgoletnega staža kot voznika policijskega motornega kolesa, ima nedvomno mnogo izkušenj in znanja, zaradi česar bo svoje znanje prenašal na obiskovalce. Tudi letos bodo predstavili simulator vožnje z motornim kolesom na katerem se bodo lahko obiskovalci preizkusili v simulaciji vožnje. Obiskovalci bodo na stojnici PP Šentjur izpolnjevali ankete, prav tako pa jim bodo razdeljevali preventivni material.

K preventivni aktivnosti so povabili tudi motorista-reševalca iz Splošne bolnišnice Maribor, ki bo predstavil svojo opremo in delil dragocene nasvete glede nudenja prve pomoči na kraju prometne nesreče ter svoje izkušnje.

V sodelovanju s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Šentjur so uspeli zagotoviti, da se bodo prireditve udeležili tudi štirje demonstratorji z preventivnimi napravami in sicer:

– Stopko (merjenje reakcijskega časa)
– Maketa glave z čelado in jajčkom za prikaz uporabe čelade
– Naletne tehtnice (prikaz naletne teže ljudi pri trku 30/50/90 km/h)
– Alkotester in alko očala

Namen predstavitve preventivne akcije je poziv udeležencem, ki so v večini starejši in izkušenejši vozniki, da svoje znanje in bonton vožnje prenesejo na mlajše voznike motornih koles, saj menimo, da se na tem področju premalo naredi.

Pri tem pa bodo policisti z zgoraj omenjenimi aktivnostmi vzporedno predstavili opremo in motorni kolesi policista in reševalca ter podelili izkušnje, ki so pomembne za varnost vseh udeležencev v cestnem prometu.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Martin KUMER
POMOČNIK KOMANDIRJA PP