Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 14. 4. 2010


V obdobju od 6. do 12. 4. 2010 je PP ŠENTJUR beležila in obravnavala naslednje varnostne pojave:

1. KAZNIVA DEJANJA – 5
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 1
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 2
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 6
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 3
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 8
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 23
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 65
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 7

TOREK, 6. 4. 2010

TATVINA OKRASNIH POKROVOV
Neznani nepridiprav je preko noči v ulici Cesta Valentina Orožna izvršil tatvino okrasnih pokrovov s koles osebnega avtomobila znamke Renault Twingo. Lastnica vozila je s tem dejanjem oškodovana za okoli 200,00 evrov.

ROMI IZVRŠILI TATVINO MOTORNE ŽAGE
Da je dobrota sirota, je okusil na svoji koži starejši občan iz okolice Šentjurja. Tega dne so k njemu namreč prišli Romi, ki so zbirali odpadno železo. Oškodovancu so se smilili, zato jih je celo povabil v hišo in jih pogostil. Ko so naložili staro železo in se okrepčali, pa so mu v zahvalo ukradli še motorno žago iz bližnje lope. S kraja so se tatovi odpeljali z kombijem rdeče barve in ljubljanskega registrskega območja.


SREDA, 7. 4. 2010

ZMERJAL MESTNEGA REDARJA
Dopoldan nas je mestni redar zaprosil za posredovanje. Policisti so ugotovili, da se je občan nedostojno vedel do mestnega redarja. S tem si je prislužil plačilni nalog.

ČETRTEK, 8. 4. 2010

PONOVNO NEKAJ ZA FILM ALI NEDELJSKO OKO
Tega dne je prišlo do spora med dvema sosedoma in sicer se je prvi odločil, da zapre sosedu dovozno pot, katero uporablja že 70 let. Ko pa sta mu soseda dejala, da naj z zapiranjem in oviranjem preneha, pa je le ta vzel v roke motorno žago in pričel zamahovati proti njima. Epilog zadeve bo na sodišču.

PETEK, 9. 4. 2010

V ZDRAVSTVENEM DOMU SE NESPODOBNO OBNAŠAL
Zgodaj popoldan je v Zdravstveni dom Šentjur prišel pijan občan. Občan pa očitno ni potreboval zdravniške pomoči (rabil bi le malo abstinence glede alkohola), temveč je nadlegoval paciente, tako da je morala posredovati policija in mu izdati plačilni nalog ter ga odstraniti iz Zdravstvenega doma.

PN V ŠENTJURJU
V Šentjurju na Ljubljanski cesti je prišlo do prometne nesreče, zaradi premajhne varnostne razdalje voznika osebnega avtomobila. Povzročitelju je alkotest povrhu vsega pokazal še 0,25 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Sopotnik v oškodovančevem vozilu se je lažje telesno poškodoval. Povzročitelj je dobil plačilni nalog za alkohol, zaradi povzročitve PN pa se bo zagovarjal pred sodnikom. Čaka pa ga še zavarovalnica, saj zaradi alkohola škoda ne bo krita iz kupona oziroma jo bo moral poplačati iz svojega žepa.

PADEL Z MOTORJEM
Zvečer pa je na PP poklical še ne polnoleten mladenič in povedal, da je padel z motorjem, domnevno zaradi dolgih luči nasproti vozečega vozila. Patrulja je na kraju ni našla nobenega dokaza o drugem vozilu z dolgimi lučmi, ni pa ga bilo možno povsem zanikati. Če pa je bil dejansko to vzrok, ali kaj drugega, na primer izrabljena prednja pnevmatika 125-kubičnega motorja, pa ve voznik sam. Ker motorno kolo ni bilo brezhibno, se bo zagovarjal pri sodniku za prekrške, saj je še mladoleten.

PRIDRŽANJE PIJANEGA VOZNIKA
Ponoči so policisti v Dramljah ustavili voznika OA. Preizkus z alkotestom je pokazal 0,74 mg/l, s čimer si je zagotovil prenočišče na policiji. Seveda pa bo šel še na obisk k sodniku za prekrške, kjer pa bo nato tudi pustil vozniško dovoljenje.

SOBOTA, 10. 4. 2010

KAZENSKA OVADBA ZA NASILJE V DRUŽINI
Policisti PP Šentjur so tega dne obravnavali kaznivo dejanje nasilja v družini, katerega je osumljen moški iz okolice Šentjurja. Pri zbiranju obvestil je bilo ugotovljeno, da je osumljeni že dalj časa izvajal psihično in tudi fizično nasilje nad svojo sicer polnoletno hčerko. Policisti bodo zoper njega podali kazensko ovadbo na sodišče.

PRIDRŽALI VOZNIKA OSEBNEGA AVTOMOBILA
Pri rednem delu nadzora cestnega prometa je patrulja PP Šentjur kontrolirala voznika osebnega avtomobila, za katerega je sumila, da vozi pod vplivom alkohola. Preizkus alkoholiziranosti je potrdil domneve, saj je imel mladenič kar 0,65 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje do streznitve, sledi pa še obdolžilni predlog na sodišče.

NEDELJA, 11. 4. 2010

ZASEŽENA »ŠKAPIRKA« ZA BAGER
Tega dne so policisti v nočnih urah kontrolirali osebni avtomobil znamke R5, v katerem sta potnika prevažala žlico za bager. Ker sta policista vedela, da navedenima zemeljska dela ne dišijo, prav tako na R5 ni moč namestiti omenjene žlice, so jo zasegli, saj potnika v vozilu nista znala povedati, kako je zašla v vozilo. Policisti zadevo preverjajo, najverjetneje pa so tokrat policisti našli odtujen predme, preden se je tatvine zavedel dejanski lastnik.


PONEDELJEK, 12. 4. 2010

PO PADCU Z MOTORJEM OBISKAL ZDRAVNIKA
Tekom dneva se je motorist oglasil v zdravstvenem domu, kjer je zdravnik ugotovil, da ima zlomljeno kost v dlani. Ugotovljeno je bilo, da je dne 8. 4. 2010 zaradi neprilagojene hitrosti padel z motorjem, vendar takrat ni prijavil PN. Policisti so opravili naknaden ogled PN in bo predlagan sodniku za prekrške.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Martin KUMER
POMOČNIK KOMANDIRJA PP