Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina 28. 4. 2010


TATVINA OSEBNEGA AVTOMOBILA

V noči iz 23.4. na 24.4.2010, je bil izpred stanovanjske hiše v Zagaju pod Bočem ukraden osebni avtomobil znamke BMW 118D, bele barve, letnik 2008. Policisti so takoj po obvestilu oškodovanke opravili ogled kraja dejanja in začeli z zbiranjem obvestil. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je storilec vozilo po odtujitvi odpeljal po glavni cesti, v smeri Pečice. Dne 25.4.2010, so policisti osebni avtomobil našli v Mariboru. Vozilo je bilo zaseženo, zoper storilca pa bodo policisti podali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo. 

POSEBNO HUDA TELESNA POŠKODBA POVZROČENA Z EKSPLOZIVNIM SREDSTVOM

V dopoldanskem času 25.4.2010, se je v Sv. Florjanu zgodila huda nesreča zaradi neustreznega ravnanja z eksplozivnim sredstvom.  Policisti so na kraju ugotovili, da je do eksplozije prišlo na podstrešju stanovanjske hiše. Takrat se je tam nahajal 17-letnik, ki je eksplozivno telo v času eksplozije držal v rokah. Pri eksploziji je navedeni utrpel posebno hude telesne poškodbe in sicer obeh rok in  obraza. Poškodovanemu so prvo pomoč nudili domači, nato je bil z reševalnim vozilom odpeljan v Bolnico Celje.  
Ogled kraja so opravili kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Celje, ter bombni tehnik Specialne enote Generalne policijske uprave. Policisti trenutno še ugotavljajo za kakšno eksplozivno sredstvo je šlo in zakaj je do eksplozije prišlo.
 

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU IN IZREK PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA

25.4.2010 so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v kraju Podplat. Na kraju so policisti ugotovili, da je  31- letni moški prišel domov močno vinjen, ter pričel razbijati po stanovanjski hiši, hkrati pa je domačim grozil, da jih bo pobil. Kršitelj se ob prihodu policistov ni umiril, zato so ti zoper njega uporabili prisilna sredstva. V nadaljevanju so policisti kršitelju odredili pridržanje po Zakonu o prekrških, prav tako pa mu je bila izrečena globa zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.
Naslednji dan, 26.4.2010, v dopoldanskem času, so bili policisti PP Rogaška Slatina ponovno obveščeni, da je 31-letnik sedaj domačim po telefonu zagrozil, da jih bo pobil in jim zažgal stanovanjsko hišo. Zaradi resnih groženj so policisti kršitelju izrekli prepoved približevanja, prav tako pa bodo policisti zaradi tega zoper 31-letnika podali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo.

HUJŠE KRŠITVE V CESTNEM PROMETU

Policisti Policijske postaje Rogaška Slatina so pretekli teden zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali 4 voznike. 

 

Boštjan DEBELAK
 
KOMANDIR POLICIJSKE POSTAJE
 
POLICIJSKI INŠPEKTOR I