Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina 14. 4. 2010


GOLJUFI NA DELU

V petek, 9.4.2010, je v trgovino s tehničnim blagom v Rogaški Slatini prišel moški srednjih let, ki se je prestavil kot delavec enega izmed podjetij iz Rogaške Slatine. Moški je s seboj prinesel spisek stvari, ki naj bi jih nabavil za navedeno podjetje. Trgovka mu je želeno blago nabrala, nato pa je moški dejal, da bo njegovo podjetje račun poravnalo naknadno, tako kot ponavadi, in odšel iz trgovine. Z dejanjem je trgovino oškodoval za 950 EUR.  Policisti o storilcu še zbirajo obvestila, nato pa bodo zadevo s kazensko ovadbo odstopili na okrožno državno tožilstvo. 

PROMETNA NESREČA ZARADI IZSILJEVANJA PREDNOSTI

V soboto, 10.4.2010, se je na glavni cesti Podplat – Rogatec pri odcepu za Irje zgodila prometna nesreča zaradi izsiljevanja prednosti. Prometno nesrečo je povzročil 35-letni voznik osebnega avtomobila, ki je pri vključevanju na prednostno cesto izsilil prednost vozniku drugega osebnega avtomobila. Med vozili je prišlo do trčenja, na srečo pa se udeleženca nista telesno poškodovala in je nastala le materialna škoda. Policisti so pri ogledu prometne nesreče ugotovili, da 35-letni voznik kaže očitne znake alkoholiziranosti, zato mu je bil odrejen preizkus z elektronskim alkotestom. Preizkus je voznik odklonil in zaradi tega je bilo zoper njega odrejeno pridržanje.
Dodamo naj, da so 35-letnega voznika policisti PP Rogaška Slatina zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali že dan prej, torej v petek, 9.4.2010. Ta dan je bil ustavljen ob 9.30 uri v Rogaški Slatini. Pri preizkusu alkoholiziranosti je alkotest pokazal nekaj več kot 1,00 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

HUJŠE KRŠITVE V CESTNEM PROMETU

Policisti Policijske postaje Rogaška Slatina so pretekli teden zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali šest voznikov osebnih avtomobilov, od tega enega dvakrat zaporedoma!!

 

Boštjan DEBELAK

KOMANDIR POLICIJSKE POSTAJE

POLICIJSKI INŠPEKTOR I