Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nogometni vikend: Zmage Rogaške, Šmarja in Kozjega, poraz Šentjurja in Rogatca


burim asllanajNogometni vikend je klubom iz Obsotelja in Kozjanskega prinesel tri zmage in dva poraza. Šentjurčani so v Ivančni Gorici izgubili pomembno srečanje z neposrednim tekmecom za obstanek v 2. SNL, Rogatčani so v Šmartnem sicer povedli, a na koncu morali priznati premoč gostiteljem. Bolj uspešni so bili klubi v nižjih ligah. Novih zmag so se veselili v Rogaški Slatini, Šmarju pri Jelšah in Kozjem.

2. SNL
Šentjurčani so v 22. krogu 2. slovenske nogometne lige gostovali pri neposrednemu tekmecu za ostanek Livarju iz Ivančne Gorice. Prvi polčas je pripadel domačim, ki so na odmor odšli s prednostjo dveh zadetkov. Šentjursko mrežo sta zatresla Elsad Muhović in Simon Prudič. Po 72 minutah so domači imeli prednost treh zadetkov. Uspešen je bil Almir Rahmanovič. Šentjurčani so proti koncu tekme pritisnili proti domačim vratom in z zadetkoma Davida Firšta in Alena Gašperiča izid znižali, kar pa ni bilo dovolj za pozitiven točkovni izkupiček. DNŠ MU Šentjur je na 9. mestu lestvice, s točko zaostanka za nedeljskimi tekmeci.

Livar Ivančna Gorica : MU Šentjur 3:2 (2:0)
Muhović (20′), Prudič (26′), Rahmanovič (72′); Firšt (76′), Gašperič (87′)

Zapisnik
Rezultati in lestvica

3. SNL – vzhod
Gledalci so v Šmartnem, kjer je gostoval Mons Claudius, videli kar osem zadetkov. Rogatčane je v vodstvo popeljal Samo Peer, ki je v 12. minuti ugnal vratarja Tadeja Pusovnika. Zadetek gostov je dal krila igralcem Šmartnega 1928, ki so v naslednji uri igre petkrat spravili žogo za hrbet Mateja Močnika. Dvakrat je bil uspešen Alen Mujanovič, po en zadetek pa so prispevali Rok Cizej, Joviša Kraljevič in Anže Podgoršek. Poraz monsov sta z zadetkoma pred iztekom igralnega časa nekoliko ublažila Mario Špoljar in Denis Muratovič. Rogatčani so tekmo končali z desetimi igralci. V 53. minuti je bil izključen Andrej Kos. Z novo zmago Palome je Mons Claudius povsem prizemljen na dnu lestvice 3. SNL – vzhod. Šest krogov pred koncem za 12. mestom, ki še prinaša obstanek v ligi za naslednjo sezono, zaostaja 12 točk.

Šmartno 1928 : Mons Claudius 5:3 (3:1)
Cizej (27′), Mujanovič (28′, 54′), Kraljevič (32′), Podgoršek (69′); Peer (12′), Špoljar (71′), Muratovič (85′)
Izključen: Kos (53′ – Rogatec)

Zapisnik
Rezultati in lestvica

Štajerska liga
V 21. krogu Štajerske nogometne lige je okrog 100 gledalcev na tribunah nogometnega igrišča v Rogaški Slatini videlo lokalni derbi med domačo ekipo GIC Gradnje Rogaška in Boč Poljčane. Tisti, ki so nekoliko zamudili na tekmo, niso videli ključnega trenutka srečanja. Že v 1. minuti je za vodstvo Slatinčanov poskrbel kapetan Iztok Tadina. Mreži se do konca srečanja nista več zatresli, gosti pa so tekmo končali le z 9 igralci. Izključena sta bila Robi Habjan in Filip Grobin.

Šmarčani so gostovali v Račah pri NK Partizan Fram. Gostitelji so srečanje začeli bolje in po 17 minutah vodili. Luko Lorgerja je premagal Aleš Žurman. Dobrih deset minut kasneje so Šmarčani odgovorili z izenačujočim zadetkom. Uspešen je bil to pomlad najbolj razpoložen strelec v šmarskih vrstah Burim Asllanaj. Tekma je bila rezultatsko odločena v 57. minuti, ko je za zmago NK Trgovine Jager Šmarje zadel David Žnidar.

Obe obsoteljski ekipi si v Štajersi ligi delita tretje mesto. Tako Slatinčani kot Šmarčani so zbrali 34 točk. Vodilna Bistrica jih ima 11 več.

GIC Gradnje Rogaška : Boč Poljčane 1:0 (1:0)
Tadina (1′)
Izključena: Habjan (73′), Grobin (88′ – oba Poljčane)

Partizan Fram : Trgovine Jager Šmarje pri Jelšah 1:2 (1:1)
Žurman (17′); Asllanaj (28′), Žnidar (57′)

Zapisniki
Rezultati in lestvica

Medobčinska liga
Kozjani so se na domačem igrišču veselili visoke zmage nad Pivovarjem. Po prvem polčasu brez zadetkov so v drugem trikrat zatresli nasprotnikovo mrežo. V preostali tekmi MČL – Golgeter je Žalec z rezultatom 3:1 premagal Radeče. Odred Kozje ostaja na 2. mestu lestvice. Na 12 odigranih tekmah so zbrali 17 točk.

Odred Kozje : Pivovar 3:0 (0:0)

Rezultati in lestvica

* Na fotografiji je Burim Asllanaj, ki je po povratku v šmarski dres dosegel že 6 zadetkov