Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

24. 4.: Končno nova trgovina


Nova trgovina je pomemben dosežek krajevne skupnosti Prevorje. Otvoritev bo 26. aprila ob 11. uri, združena pa bo s proslavo ob dnevu Osvobodilne fronte in prazniku dela. Krajani si želijo še telefonsko centralo, asfaltirane ceste in večnamenski kulturni dom.

V novi trgovini, ki jo je zgradil Kmetijski kombinat Šentjur, bo samopostrežna prodajalna z bifejem, kupiti pa bo mogoče tudi kmetijska zaščitna sredstva in gradbeni material. Za Prevorje je to najpomembnejša pridobitev po napeljavi električnega in vodovodnega omrežja, zlasti še, ker bo v okviru trgovine javna telefonska govorilnica. Doslej je imelo 720 krajanov samo dva telefonska priključka. Krajevna skupnost je razdrobljena na šest vaških skupnosti na razdalji osem kilometrov, zato javna govorilnica še ne bo rešila vseh potreb.

Celo krajevna skupnost nima sedaj še niti enega kvadratnega metra asfaltirane površine. V jeseni bodo imeli referendum za krajevni samoprispevek in upajo, da bodo potem lahko asfaltirali 9 km cest, zavzemajo pa se tudi za nadaljnje asfaltiranje ceste Slivnica-Lesično. Ta republiška cesta, »Titova cesta«, je že asfaltirana od Kumrovca do Lesičnega.

S krajevnim samoprispevkom želijo zgraditi večnamenski kulturni dom, kjer bi imeli svoje prostore gasilsko društvo, KS in družbenopolitične organizacije, uredili bi prostor za zdravniške preglede in dvorano s 150 sedeži, ki bi bila istočasno telovadnica.

Novi tednik, 24. 4. 1980