Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

15. 4.: SZDL na Planini ima pobudo


Socialistična zveza na Planini je pred dnevi sklicala posvetovanje predstavnikov vseh družbenih organizacij v kraju z namenom, da skupno z njimi konkretizira programe dela za letošnje leto in to v pogledu prireditev, izobraževanja ter drugih političnih akcij. Doslej se je namreč dogajalo, da so organizacije delale dokaj nepovezano, da so se zanašale ena na drugo in podobno.
Iz tega razpravljanja je izšla vrsta utemeljenih in dobrih predlogov. Med drugim so na tem sestanku imenovali pripravljalni odbor za ustanovitev turističnega društva. Po svoji legi in prirodnih mikavnostih je Planina že od nekdaj slovela kot turistični kraj. V tej zvezi se je zastopnik borcev zavzemal za gradnjo partizanskega doma na grajski planoti, kjer naj bi zraslo primerno gostišče, ki ga na Planini močno pogrešajo.

Prebivalci sami naj bi v večji meri kot doslej skrbeli za lepši izgled poslopij in okolja. Po prestavitvi javne tehtnice bo danih več možnosti za ureditev središča trga. Podprti kaže tudi napore veterinarske ambulante, ki je zdaj v zasilnih prostorih. Zaradi higienskih razlogov ne kaže vriniti traktorske garaže v poslopje mlekarskega obrata oziroma sirarno. Razvaline gradu bi tudi ne kazalo zanemariti.

Med drugim bo treba pomagati novoustanovljeni šolski zadrugi. Dogovorili so se tudi, da bo domača organizacija borcev zbrala ves material o slavni preteklosti, o borbi za svobodo na tem območju.
Pereče je tudi vprašanje prosvetnega doma, ki je napol dograjen in po zunanjem videzu podoben ptičnici, kot pravijo. Vprašanj in nalog je še več. Na sestanku so o vseh teh razpravljali pozno v noč …

Celjski tednik, 15. 4. 1960