Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 3. 3. 2010


V obdobju od 22. 2. do 1. 3. 2010 je PP ŠENTJUR beležila in obravnavala naslednje varnostne pojave:

1. KAZNIVA DEJANJA – 8
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 4
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 2
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 3
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 1
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 2
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 21
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 43
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 4

TATVINA GORIVA IZ TOVORNIH VOZIL
Na počivališču »ZIMA« je 23. 2. neznani storilec ponoči prišel do tam dveh parkiranih tovornih vozil tuje registracije. Iz posode za gorivo je odtujil okoli 100 litrov dieselskega goriva. V času tatvine sta voznika v obeh tovornih vozilih spala..
Prav tako je neznani storilec počivališče obiskal ponovno v nedeljo 28. 2., kjer je iz tovornega vozila, v katerem je spal voznik iz tujine, odtujil cca. 400 l nafte. Policisti bomo o tatvinah obvestili tožilstvo.

ZASEŽENO VOZILO
V večernih urah 23. 2. so policisti pri nadzoru cestnega prometa zalotili voznika, ki ni upošteval cestno prometnih predpisov, prav tako pa je bilo ugotovljeno, da je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja.
Navedeni voznik je bil z vozilom že večkrat dobljen na vožnji brez veljavnega vozniškega dovoljenja zaradi česar so mu policisti na kraju avtomobil zasegli. O »usodi« zaseženega avtomobila bo odločal sodnik za prekrške.

KRŠITVE JAVNEGA REDA IN MIRA
24. 2. sta se v stanovanjski hiši v okolici Šentjurja sprla dva moška. Prepirala sta se za prazen nič. Za vsak svoj prispevek pri sporu se bosta zagovarjala pri pristojnem sodišču oz. bo kršitelj prejel plačilni nalog za plačilo globe.

Skoraj istočasno pa sta se v okolici Dramelj sprla soseda zaradi polaganja betonskih plošč preblizu meje. V sporu so bile zaradi dokazovanja pravice uporabljene tudi pesti. Kršitelj bo moral zaradi neprimerne uporabe pesti plačati globo oziroma mu bo kazen določilo sodišče.

Nekaj minut zatem pa smo policisti morali ponovno posredovati pri sporu med mlajšim in starejšim moškim v širši okolici Šentjurja. Kršitelj bo zaradi svojega nespametnega dejanja plačal globo oz. mu bo prav tako kazen prisodilo sodišče.

PRIDRŽAN VOZNIK
Policisti Policijske postaje Šentjur so v noči iz četrtka na petek zgodaj zjutraj uri pri osnovni šoli v Šentjurju ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je kazal znake alkoholiziranosti. Opravil je preizkus, rezultat pa mu je pokazal krepko preko dovoljenje meje. Ko je videl rezultat, je skušal peš pobegniti, vendar mu je patrulja to preprečila.

Voznik si je zaslužil brezplačno prenočevanje v policijskih prostorih, poleg prenočišča pa dobi še srečanje s sodiščem.

Prav tako so policisti v zgodnjih jutranjih urah 28. 2. 2010 pridržali voznika osebnega avtomobila iz okolice Šentjurja, ki sprva ni hotel ustaviti patrulji, zatem pa se je zaradi spleta okoliščin moral ustaviti. Policisti so ugotovili, da je tudi ta voznik popil veliko preveč alkoholnih pijač, da bi lahko vozil. Da ne bi bilo kakšnih posledic na cesti, so voznika odstranili v nočitvene kapacitete policije. Tudi ta voznik bo še imel srečanje s sodiščem.

TATVINA DELOV VOZILA
Voznik osebnega vozila, ki je sicer last podjetja, je bil zjutraj 26. 2. nemalo presenečen, ko je ugotovil, da so mu iz službenega vozila v Šentjurju demontirali več delov vozila. Storilec je potreboval luči stekla smerokazov in še nekaj drugih delov. Z dejanjem je podjetju povzročena škoda. Policisti za storilcem poizvedujemo.

PONAREJENI DARILNI BONI
V soboto smo bili obveščeni, da so v eni izmed trgovin v Šentjurju zasledili unovčenje ponarejenih darilnih bonov. Policija sumi, da gre za storilce, ki so bone ponaredili in jih poskušajo spraviti v obtok. Občane opozarjamo, da ne kupujejo darilnih bonov od preprodajalcev.

SPET NASILJE V DRUŽINI
Na območju Planine pri Sevnici je tokrat spet prišlo do nasilja v družini. Po prijavi oškodovanih naj bi oče v pijanem stanju delal »red« v hiši in se stepel z otrokoma. Policija je glede na prijavo takoj začela zbirati obvestila ter ugotovila, da je bilo storjeno kaznivo dejanje nasilja v družini.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
Okoli 18.20 ure se je na lokalni cesti Loka pri Žusmu-Gorica pri Slivnici izven naselja Rakitovec zgodila prometna nesreča z materialno škodo in pobegom. Vzrok nesreče je bilo nepravilno srečevanje dveh voznikov osebnih avtomobilov. Domnevni povzročitelj po oplaženju ni počakal na kraju, temveč je z nezmanjšano hitrostjo nadaljeval z vožnjo v smeri Gorice pri Slivnici. Policisti iščejo neznanega voznika in osebni avtomobil znamke Renault 5, rdeče barve. Vse, ki bi kar koli vedeli o pobeglem vozniku naprošajo, da pokličejo na 113 oz. obvestite Policijsko postajo Šentjur.

UDARIL JO JE PRIJATELJ
28. 2. je dežurnega Policijske postaje Šentjur gospa srednjih let obvestila, da je bila na obisku pri prijatelju v okolici Šentjurja. S prijateljem sta se po pogovoru sprla. Prijatelj ji je svojo premoč pokazal tako, da jo je udaril. Svoje početje bo »prijatelj« plačal z globo oziroma mu bo kazen prisodilo sodišče.

TATVINA POKROVOV
Neznani storilec je v Gorici pri Slivnici z jaškov ob cesti za odvodnjavanje vode odtujil dve kovinska pokrova premera 60 cm. Nepridiprav je lastnika oškodoval za cca 100 evrov.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Slavko MLAKAR
POMOČNIK KOMANDIRJA PP