Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 24. 3. 2010


V obdobju od 16. do 22. 3. 2010 je PP ŠENTJUR beležila in obravnavala naslednje varnostne pojave:

1. KAZNIVA DEJANJA -4
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 0
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 0
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 3
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 1
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 3
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 12
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 65
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 3

PROMETNA NESREČA
Dopoldan, 16. 3., se je v bližini Šentjurja zaradi nezadostne varnostne razdalje pripetila prometna nesreča, ki se je na srečo končala le z zvito pločevino. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog za plačilo globe.

ZASEŽENA PIŠTOLA
Policisti so zasegli orožje, ki ga je imel lastnik brez ustreznih dovoljenj. Ker je rok za oddajo orožja in zaprosila za ustrezne listine zamudil, mu bo prekrškovni organ – Policijska postaja Šentjur izrekel globo in orožje odvzel.

OGROŽANJE VARNOSTI
Še v letu 2007 sta možakarja iz okolice Šentjurja menjala vozili in se dogovorila tudi za doplačilo. Ko je bilo doplačilo za avto plačano, je kupec ugotovil, da bi lahko od drugega dobil še nekaj denarja. Ker se drugi s tem ni strinjal, mu je pričel prvi groziti, da ga bo ubil. Ker se glede posla nista dogovorila sama, so 18. 3. morali posredovali policisti. Grozitelj bo moral svoje grožnje zagovarjati na sodišču.

PROMETNA NESREČA
V večernem času se je 18. 3. v okolici Šentjurja pripetila prometna nesreča, kjer je nastala materialna škoda. Ko je eden udeleženec o nesreči obvestil policijo, se je drugi s kraja odpeljal. Pot je nadaljeval do bližnjega kraja, kjer je zapeljal s ceste in z vožnjo ni mogel več nadaljevati. V strahu jo je peš ucvrl v bližnji gozd. Kaj je voznika pripeljalo do takšnih odločitev, bo pojasnil sodniku.

VOŽNJA V NARAVNEM OKOLJU
Prebivalec iz okolice Šentjurja nas je 20. 3. obvestil, da se v bližini njegove hiše in tudi dvorišča vozijo vozniki štirikolesnikov. Ker so divjali, so ogrožali varnost ljudi, ki se tam nahajajo. Policisti za vozniki še poizvedujejo. Vse lastnike in voznike štirikolesnikov in podobnih vozil obveščajo, da je vožnja v naravnem okolju prepovedana in za kršitev predpisana globa.

ODPELJALI VOZILO
Oškodovanec iz bližine Šentjurja je 22. 3. na Policijski postaji Šentjur naznanil, da pogreša nevozen in neregistriran avto znamke Audi 50, letnik 75. Vozilo, ki ga je imel oškodovanec parkirano pod kozolcem znanca, so storilci naložili na avtovleko in ga odpeljali. Kdo so storilci in kaj bodo z vozilom, policisti še preiskujejo.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Slavko MLAKAR
POMOČNIK KOMANDIRJA PP