Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 17. 3. 2010


V obdobju od 9. do 15. 3. 2010 je PP ŠENTJUR beležila in obravnavala naslednje varnostne pojave:

1. KAZNIVA DEJANJA – 5
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 2
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 0
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 3
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 1
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 0
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 16
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 63
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 1

TATVINA KOLESNIH POKROVOV
Na ulici v Šentjurju je bila 9. 3. ponovno storjena tatvina kolesnih pokrovov iz vozila clio. Oškodovanka je tatvino prijavila na policijsko postajo Šentjur, kjer še poizvedujejo za osebami oz. osebi, ki krade okrasne kape koles z vozil.

NASILNA PARNTERKA
Policijska postaja Šentjur je bila 10. 3. obveščena, da sta se sprla starejša zakonca, ki živita sama. Pri prepiru je žena pograbila kol in z njim večkrat udarila moža ter ga poškodovala. Policija je zaradi suma kaznivega dejanja žensko odstranila ter možu zagotovila varnost v hiši. Zoper osumljeno bo podana kazenska ovadba zaradi nasilnega dejanja.

NASILNI MLADOSTNIKI
Policisti so bili 10. 3. 2010 okoli 14.30 ure poklicani na železniško postajo Šentjur, kjer naj bi razgrajal mladoletnik. Ob prihodu na kraj so ga policisti hitro umirili ter ugotovili, da gre za fantiča iz Ponikve, ki je hotel »šolati« vlakovnega odpravnika. Policisti so poskrbeli, da se je mladoletnik umiril. Kljub mladosti, pa se bo kršitelj za svoje početje zagovarjal pred starši in sodiščem.

IZSILJEVAL PREDNOST
Policisti so 14. 3. obravnavali prometno nesrečo, ki se je zgodila v križišču pri znani trgovini nasproti avtobusne postaje Šentjur. V prometni nesreči so bila udeležena 3 vozila, udeleženci pa so bili le lažje telesno poškodovani. Prometno nesrečo je povzročil voznik, ki je v križišču s prednostno cesto drugemu izsilil prednost. O krivdi bo odločilo sodišče.

ZAGOREL AVTOMOBIL POD GOSPODODARSKIM POSLOPJEM
Policisti in gasilci smo bili 15. 3. v zgodnjih jutranjih urah obveščeni, da v okolici Šentjurja gori. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je popolnoma zgorel neregistriran osebni avto, ki je bil parkiran pod gospodarskim poslopjem. Požar je opazil vaščan, ki je takoj priskočil k reševanju in goreč osebni avtomobil potegnil izpod kozolca. V nasprotnem primeru bi zagotovo zagorelo celotno gospodarsko poslopje. Vzrok požara so nato ugotovili s pomočjo kriminalističnih tehnikov s Policijske uprave Celje in forenzikov iz Ljubljane. Nastala je škoda za okoli 5000 evrov, vozilo je bilo popolnoma uničeno, nekaj škode je bilo tudi na gospodarskem poslopju.

TATVINA DOKUMENTOV
Dne 15. 3. je 50-letni Šentjurčan naznanil, da od sobote 13. 3. pogreša manjšo moško torbico v kateri je imel le nekaj vizitk, prometno dovoljenje ter sončna očala. Ugotovljeno je bilo, da je imel torbico v avtu, ki je bil odklenjen na parkirišču.

PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
Dne 10. 3. je okrog 12.20 ure prišlo do trčenja v semaforiziranem križišču v Šentjurju v smeri za Planino. Povzročitelj je najverjetneje spregledal rdečo luč na semaforju in zapeljal v križišče, kjer je prišlo do močnega trčenja z drugim vozilom. V nesreči je bil voznik na srečo samo lahko telesno poškodovan. Zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče je bila cesta zaprta skoraj dve uri.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
Popoldan 15. 3. smo bili obveščeni, da je neznana voznica vozila Renault 5 na parkirišču pri Zdravstvenem domu v Šentjurju trčila v drugo vozilo in s kraja odpeljala, ne da bi o tem obvestila policijo, ali pa oškodovanki posredovala svoje podatke. Policisti so pobeglo vozilo kmalu izsledili in ji izročili plačilni nalog.

 

Še opozorilo za vse, ki na parkirišču trčite v drugo vozilo. Ob poškodbi drugega vozila ste dolžni o tem obvestiti oškodovanca, če pa tega ni na kraju, pa o tem informativno obvestite najbližjo policijsko postajo. V nasprotnem primeru prejmete plačilni nalog za pobeg s kraja nezgode, ki pa se ne izplača.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Slavko MLAKAR
POMOČNIK KOMANDIRJA PP