Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 10. 3. 2010


V obdobju od 2. do 8. 3. 2010 je PP ŠENTJUR beležila in obravnavala naslednje varnostne pojave:

1. KAZNIVA DEJANJA – 7
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 2
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 2
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 4
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 2
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 6
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 1
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 14
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 74
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 4

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
2. 3. je bila ob 18.30 Policijska postaja Šentjur obveščena o prometni nesreči s pobegom, ki se je zgodila v kraju Stopče. Neznani voznik je pri tesnem prehitevanju trčil v drug osebni avto, ki je vozil v isti smeri in odpeljal naprej. Policisti zbirajo podatke o pobeglem vozniku osebnega vozila bele barve . Če bi kdorkoli kaj vedel o nezgodi, naj obvesti Policijsko postajo Šentjur ali pokliče na 113.

UGRABITEV IN GROŽNJE
20-letni Šentjurčan ter 19- in 20-letni sestri iz okolice Šentjurja so v petek 5. 3. okoli 20.00 ure pristopili do 19-letne Sevničanke, ki je čakala na vlak na železniški postaji Šentjur. Proti njeni volji so jo odvedli do vozila in odpeljali v gozd. Tam so se nad njo izživljali in tepli zaradi domnevno nepravilnih izjav na šoli katero obiskuje. Med tepežem so ji zabičali, da o dogodku ne sme obvestiti policije, kakor tudi, da ne sme povedati o drugih dejanjih, katera so storili. Za svoja dejanja se bodo zagovarjali na sodišču.

VLOMILI V TOVORNO VOZILO
Nepridiprav je v noči na 6. 3. na počivališču »Zima« izkoristil počitek voznika tovornega vozila iz tujine in prerezal cerado na tovornem vozilu. Iz tovornega dela vozila je nato odtujil dve industrijski »fritezi« za cvrtje. Policisti so storilcem že na sledi. Razlog povzročitve škode na ceradi in odtujitve predmetov bodo obrazložili sodišču.

PRIDRŽANA VOZNIKA
V četrtek dopoldan je patrulja Policijske postaje Šentjur opravljala nadzor prometa na območju policijske postaje. Ustavila je voznika, ki je precej preveč pogledal v kozarec. Ker je bil za okolico nevaren s svojo vožnjo, so ga policisti umaknili s ceste v prostore za pridržanje. Kaj bo z voznikom, bo odločalo sodišče

Patrulja Policijske postaje Šentjur je tudi dne 6. 3. v Šentjurju ustavila 22-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je napihal kar precej preko dovoljene meje. Prespal je v policijskem prenočišču, kjer je lahko razmišljal, kaj bo v zagovor povedal na sodišču.

VLOM V PROSTORE KLUBA MLADIH
V noči na 7. 3. je za sedaj še neznani storilec prišel do prostorov Kluba mladih Planina, kjer je razbil steklo na oknu in vstopil v objekt. V notranjosti je nato našel nezaklenjeno ročno blagajno iz katere je odtujil cca. 300,00 evrov in odšel neznano kam. Policisti so nepridipravu že na sledi in ga čaka kazenska ovadba.

PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
V okolici Šentjurja je 7. 3. voznik osebnega avtomobila zapeljal s ceste zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča. Pri tem sta se voznik in sopotnica lažje telesno poškodovala in bila odpeljana v Bolnišnico Celje. Razloge, zakaj je prišlo do nesreče, bo voznik razložil na sodišču.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Slavko MLAKAR
POMOČNIK KOMANDIRJA PP