Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 9. 3. 2010


PROMETNI NESREČI S TELESNIMI POŠKODBAMI
V torek, 2. 3., se je v popoldanskem času v centru Rogaške Slatine zgodila prometna nesreča v kateri sta bila udeležena dva osebna avtomobila. Policisti so pri ogledu kraja prometne nesreče ugotovili, da je do trčenja prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje. V nesreči je bila ena udeleženka lažje telesno poškodovana. Zoper povzročitelja bodo policisti spisali obdolžilni predlog na sodišče.

Skoraj ob istem času se je zgodila prometna nesreča na obvoznici v Rogaški Slatini, in sicer pri odcepu za Irje. Pri ogledu prometne nesreče so policisti ugotovili, da je do trčenja med voziloma prišlo zaradi neprilagojene hitrosti. V nesreči sta oba udeleženca utrpela lažje telesne poškodbe. Tudi v tem primeru bodo policisti zoper povzročitelja spisali obdolžilni predlog na sodišče.


DELOVNA NEZGODA IN POŽAR V KUHINJI

V sredo popoldan je v stanovanjski hiši v Velikih Rodnah prišlo do požara. Na kraj so poleg gasilcev odšli tudi policisti PP Rogaška Slatina, ki so ugotovili, da je do požara prišlo v kuhinji, in sicer zaradi napake pri priklopu dimne cevi peči na dimnik. Tako je iz spoja cevi peči z dimnikom začelo goreti, nato pa se je vnel bližnji kuhinjski element. Požar so domači uspeli pogasiti pred prihodom gasilcev in policistov. Nastala materialna škoda znaša cca 500 EUR.

Istega dne zvečer so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni o delovni nezgodi, do katere je prišlo v kraju Gabrce. Na kraju so policisti ugotovili, da je 31-letni moški popravljal žlebove na stanovanjski hiši. Pri tem je uporabljal prostostoječo dvižno napravo. Ko je zapuščal košaro omenjene naprave, se je zataknil z nogo in padel na hrbet, cca 0,5m globoko. Pri padcu se je telesno poškodoval, zato je bil napoten na pregled v Bolnišnico Celje.


KRŠITEV JAVNEGA REDA

V petek zvečer so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v Casinoju Rogaška. Na kraj je odšla policijska patrulja, ki je ugotovila, da je vinjeni 28-letnik poskušal na silo vstopiti v omenjen objekt, saj mu je pred tem zaradi vinjenosti vstop preprečil varnostnik. Ker se kršitelj z ukrepom varnostnika ni strinjal, je poskušal fizično obračunati z njim. Policisti so kršitelju izrekli globo po Zakonu o prekrških zoper javni red in mir.


PROMETNA NESREČA S SMRTNIM IZZIDOM

V torek, 9. 3., ob 9.40 uri se je na Celjski cesti v Rogaški Slatini zgodila huda prometna nesreča, v kateri je ena oseba izgubila življenje, tri pa so bile hudo telesno poškodovane.
Tega dne je 46-letna voznica osebnega avtomobila vozila po Celjski cesti proti centru Rogaške Slatine. Ko je zapeljala v blagi desni ovinek, je zapeljala na levo stran vozišča ter tam trčila v nasproti vozeč osebni avtomobil, ki ga je vozil 42-letni voznik. V trčenju je sopotnik v vozilu 42-letnika utrpel tako hude telesne poškodbe, da je na kraju nesreče umrl, voznik in še en sopotnik pa sta utrpela telesne poškodbe. Telesno poškodovana je bila tudi 46-letna voznica. Policisti o okoliščinah prometne nesreče še zbirajo obvestila in zato naprošajo morebitne očividce, ki bi karkoli vedeli o prometni nesreči, da o tem obvestijo Policijo na tel. št. 113, ali na tel. št. Policijske postaje Rogaška Slatina (03) 818 54 50.


HUJŠE KRŠITVE V CESTNEM PROMETU

Policisti PP Rogaška Slatina so v preteklem tednu, zaradi storitve več hujših cestno prometnih prekrškov zasegli eno vozilo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali dva voznika.
V petek zvečer so policisti pri kontroli cestnega prometa kontrolirali 28-letno voznico. Ugotovili so, da je pod vplivom alkohola, saj je alkotest po opravljenem preizkusu pokazal rezultat 0,74 ml/kg alkohola v izdihanem zraku. V vozilu je vozila tudi svojega 4-letnega otroka. Odrejeno ji je bilo pridržanje. Zoper njo bodo policisti podali obdolžilni predlog na sodišče, prav tako bo o dogodku obveščen center za socialno delo.

 

Boštjan DEBELAK
KOMANDIR POLICIJSKE POSTAJE
POLICIJSKI INŠPEKTOR I