Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina 31. 3. 2010


DOMA RAZGRAJAL

V nedeljo, 28.3.2010, so bili v dopoldanskem času policisti obveščeni, da je 62-letni moški iz okolice Rogaške Slatine doma razgrajal in grozil domačim. Policisti so na kraju ugotovili, da je bil moški pod vplivom alkohola, z grožnjami pa ni prenehal kljub prisotnosti policistov. Ker je bilo očitno, da omenjeni ne bo prenehal s svojimi dejanji, so policisti zoper njega odredili pridržanje, prav tako mu je bila izrečena globa zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda. 

OBRAVNAVANI TUJCI

V ponedeljek, 29.3.2010, so policisti PP Rogaška Slatina skupaj s policisti Specializirane enote za nadzor državne meje iz Ljubljane obravnavali tri državljanke Romunije, ki so potovale iz Španije v Romunijo. V postopku so ugotovili, da gre za 33 letnico, njeno 12 letno hčer in za 16 letnico, ki je potovala z njima. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je za 16 letno državljanko Romunije razpisano iskanje, ki ga je razpisala Španija.  Zaradi tega je bila navedena predana delavcem centra za socialno delo, ki bodo poskrbeli za njeno vrnitev v Španijo.  Za 33 letnico in njeno hči je bilo ugotovljeno, da hčerka ne poseduje nobenega osebnega dokumenta, s katerim bi lahko izkazovala svojo istovetnost. Njena istovetnost je bila preverjena preko veleposlaništva, ter neposrednega kontakta z varnostnimi organi Romunije. Zaradi neposedovanja ustreznih listin je bila materi izrečena globa, nato pa sta nadaljevali pot proti Romuniji. 

HUJŠE KRŠITVE V CESTNEM PROMETU

Policisti Policijske postaje Rogaška Slatina so pretekli teden zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali dva voznika osebnega avtomobila. Enemu so odvzeli vozilo, saj je v preteklosti storil že več hujših cestno prometnih prekrškov. 

BOŠTJAN DEBELAK

KOMANDIR POLICIJSKE POSTAJE

INŠPEKTOR I