Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Občinski odbor SDS se vrti na polno?


Do jesenskih lokalnih volitev je sicer še daleč, toda SDS že dela s polno paro. V začetku februarja so imeli v Šentjurju v Žonti izobraževanje njihovi predstavniki za odnose z javnostjo. Bivši notranji minister Dragoutin Mate (sedaj organizacijski tajnik SDS), tajnik SDS Strnad in podpredsednica SDS Sonja Ramšak so tudi šentjurske esdeesovce uvajali v skrivnosti političnega marketinga.

Na proslavi v Semiču ob 21. obletnici ustanovitve SDS je bil z Zlatim znakom SDS odlikovan Alojz Modic, dolgoletni podpredsednik šentjurske SDS.
V četrtek 18. februarja so Šentjurčani ustanovili Klub seniorjev SDS. Da je »getoizacija« starejših članov SDS res simpatična in potrebna, me sicer ne bo nihče prepričal, toda vse stranke na take poteze le prijemajo. Marija Volavšek iz Marija Dobja bo poskušala SDS-penzioniste prepričati, da jih stranka vendarle še ljubi. Zlasti pred volitvami.

Treba je še povedati, da sta naša poslanec Tisel in državni svetnik Korže postala strankarski ikoni, s katerima SDS operira po vsej Sloveniji. Tako sta bila v začetku meseca gosta v Kranju, kjer sta skupaj z Janšo in Cukijatijem »razbremenjevala« slovensko gospodarstvo.

Še najbolj vsebinsko opazen je bil shod SDS v petek 19. februarja v Montparisu na Planini, ki se ga je udeležilo poleg prve občinske garniture (Župan Tisel, podžupan Korže, direktor Palčnik) še kakšnih 20 članov in drugih krajanov. Toda med njimi ni bilo predsednika KS, nikogar iz Tajfuna, nikogar iz šole… Občinarji so predstavili predvsem svojo vizijo o trenutno najbolj aktualni obnovi ZD v kombinaciji s »Seličevo« investicijo v planinsko enoto Doma starejših Šentjur. Investicija naj bi bila vredna okrog 1,5 milijona €. Drugi projekti, vključno z Tajfunovo verzijo izgradnje Planine, obnovo šole, telovadnice, vrtca in izgradnjo šolskega igriša (ki naj bi bili vsi nujni), so ostali več ali manj na ravni želja, brez otipljivega finančnega suporta. V kratki kritični diskusiji, ki je sledila, je Žibret opozoril na pomanjkanje zazidalnih parcel, Stopinšek je odločno zavrnil politiko »štukanja« in zahteval novogradnje, Planko in Zalokar sta »stokala«, da Planina kar naprej samo izgublja (banka, zdravnik, trgovina…), Završek je tožil nad JKP, ki jih noče priklopiti na javni vodovod itd. Bi kar lahko rekel, da sestanek, ki je bil očitno namenjen županovi pripravi na jesenske volitve, ni izpadel preveč spodbudno in da Planina nima pravega vodstva.

FK / Šentjurske novice