Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Košarkarji ŠD Šmarje v finalu MKL premagali KK Lipca Rogaška (video in foto)


finale mklV soboto se je z zaključnim turnirjem kočala Medobčinska košarkarska liga. V finalu smo bili priča večnemu rivalstvu med Šmarjem pri Jelšah in Rogaško Slatino. V izenačeni in napeti tekmi so se po podaljšku zmage veselili igralci ŠD Šmarje.

Pred finalom bi se morala odigrati tudi tekma za tretje mesto, a se košarkarji iz Lesičnega turnirja niso udeležili. Tako so tretje mesto brez boja osvojili člani KK Vitanje. V finalu sta se obe ekipi večkrat zamenjali v vodstvu. V prvem polčasu je bolje kazalo Slatinčanom, saj so po seriji trojk sredi 2. četrtine vodili že za 10 točk, a so Šmarčani do polčasa izid znižali. Tudi v zadnjo četrtino so s prednostjo odšli igralci KK Lipca Rogaška a so jih Šmarčani ujeli in v zaključku povedli za pet točk. V napeti končnici so po loteriji s hitrimi prekrški in prostimi meti Slatinčani izenačili. V podaljšku so Šmarčani izkoristili svoje izkušnje in se z zmago 89:82 veselili drugega naslova v MKL Šmarje pri Jelšah.

Več o finalnem obračunu si oglejte v spodnjem videoprispevku, obiščite tudi našo galerijo fotografij.

ŠD Šmarje : KK Lipca Rogaška 89:82 (20:25, 39:43, 54:59, 80:80)
Strelci za Šmarje: R. Strašek 20, Verk 18, Gobec 16, Kidrič 11, Jugovar in Močnik 10, M. Strašek in Napast 2
Strelci za Rogaško: Pale Kosovec 22, Simič 18, Pevec 11, Davidič 9, Lorber 7, Verdelja 6, Iršič in Čakš 4, Markovinovič 1

Končni vrstni red v Medobčinski košarkarski ligi:
1. ŠD Šmarje
2. KK Lipca Rogaška
3. KK Vitanje
4. KK Dren Lesično
5. MKK Netek Šmarje
6. KK Ponikva

sd smarje
Zmagovalna ekipa ŠD Šmarje
kk lipca rogaska
V finalu poraženi KK Lipca Rogaška

Več fotografij v galeriji (klik)

t/v/f: Marko Kovačevič