Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

25. 3.: V Lesičnem se bodo polnoštevilno udeležili volitev


Pred kratkim je obiskal Pilštanj podpredsednik vlade Ljudske republike Slovenije tovariš Sergej Krajgher. Pričakali so ga tudi pionirji, ga pozdravili s petjem, deklamacijami, pionirka pa mu je izročila šopek.

Tovariš minister je v svojem govoru opisal današnji položaj, napore Ljudske oblasti za dvig življenjskih pogojev delovnega ljudstva in delo za uspešno izvedbo Petletnega plana. Z volivci je tovariško razpravljal o vseh vprašanjih, ki se nanašajo na podeželje. O volitvah ni bilo dosti besed, ker so volivci izjavili, da ga dobro poznajo še iz Narodnoosvobodilne vojne, ko je bil na Kozjanskem sekretar takratnega celjskega okrožja. Da bi organiziral oborožen odpor, je bil tovariš Kraigher tu že leta 1941, ko je okupator pričel seliti naše ljudi. Z njimi je preživljal najtežje dni, pa so veseli, da mu lahko izkažejo svoje zaupanje. Za volitve ni bilo ničesar obljubljenega, pač pa brez obljub mnogo izvršenega, o čemer priča na primer elektrifikacija Pilštanja, Lesične in Starega trga, petletni plan pa sam pove, koliko tega je še v načrtu.

V KLO Lesično so vaški predvolivni sestanki pri kraju. Najbolje obiskan je bil v gorski vasi Log, kjer domuje tov. Leskovšek Jakob, namestnik kandidata za zvezni svet. Ložani bodo na predvečer volitev zažgali na najvidnejšem mestu velik kres. Frontovci iz Starega trga so na čast volitev popravili pot iz Starega trga do šole na Pilštanju.

Frontovci iz KLO Lesično so sklenili, da bodo 26. marca polnoštevilčno izvršili svojo državljansko dolžnost.

Celjski tednik, 25. 3. 1950