Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Z jubilejnega koncerta Ljudskih pevcev s Prevorja


V cerkvi sv. Ane na Prevorju so Ljudski pevci s Prevorja pred kratkim izvedli že 10. koncert. Svoj čar so tudi tokrat dodali gostje, ki so se kljub težkim zimskim razmeram odzvali povabilu, razočarali pa jih tudi niso obiskovalci, ki so proti pričakovanju napolnili cerkev.

Jubilejni koncert so popestrili Štajerski rogisti, Ljudske pevke iz Tepanja in etno skupina Nojek. Ob tej priložnosti je vodja JSKD OI Šentjur Anita Koleša prevorskim pevcem za aktivno delovanje na področju ljudskega petja podelila Maroltova priznanja in sicer za 5 ali večletno aktivno delovanje sta bronasto priznanje prejela člana Anja Vodeb in Martin Magdalenc, za 10 ali večletno delovanje sta srebrno priznanje prejela Robi Borovnik in Majda Rezec, za 15 ali več letno aktivno delovanje na področju ljudske glasbe, pa so zlato priznanje prejeli Janko Magdalenc, Ivan Tomplak, Marija Gubenšek, Štefka Pajek in Marica Selič. Prav po zaslugi slednje »zlate« skupine je na Prevorju pesem živa že več desetletij, prvobitno ljubezen pa izkazujejo predvsem cerkvenemu petju, saj so mu nekateri zvesti od trideset pa vse tja do petdeset let. Sicer pa si za največji dosežek prevorski pevci štejejo uvrstitev na državno srečanje pevcev in godcev, ki je bilo lani v Laškem.

Jubilantom je spregovoril tudi župan Občine Šentjur Štefan Tisel, predsednik Krajevne skupnosti Prevorje Mirko Pajek, v imenu domačega kulturnega društva pa je čestitala Marija Frece Perc. Prireditev je vodila Nina Gajšek, kot pa se za takšen jubilej spodobi, je po uradnem delu sledila še pogostitev vseh udeležencev koncerta v gostišču Milana Obreza v Žegru. Prevorski pevci pa so vsakemu podarili svoj koledar, ter obljubili ponovno snidenje ob izidu svojega tretjega CD-ja.

V organizaciji šentjurskega javnega sklada in kulturnega društva Prevorje so uro pred koncertom v večnamenskem prostoru prevorske šole pripravili še odprtje likovne razstave udeležencev Poletnega ex tempora Prevorje 2009. Poleg avtorjev je otvoritvi prisostvovalo kar nekaj krajanov. Po uvodnem nagovoru vodje OI Šentjur Anite Koleša, je sledil kratek kulturni program v izvedbi prevorskih osnovnošolcev in odličnega harmonikarja Andraža Freceta iz Šentjurja. Obiskovalce je nagovoril in odprl razstavo župan občine Šentjur Štefan Tisel. Domačini so bili nad deli slikarjev navdušeni, slike pa si je bilo možno ogledati še nekaj dni po otvoritvi.

t: MR, f: Karmen Trobas