Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ustvarjanja Katje Andrinek (video)


Po dveh mesecih po uvodnem Evinem literarnem večeru, ko je gostila mlado pesnico Katjo Gorečan, je Eva Kovač predzadnjo januarsko nedeljo v mansardi centra kulture Gustav gostila Katjo Andrinek.

Študentka prava z Dobovca pri Ponikvi je prvo pesniško zbirko z naslovom Pogled skozi mesečino izdala že kot osnovnošolka, druga pa je luč sveta ugledala z naslovom Odtisi mojega sveta, ko je bila Katja gimnazijka. Kot vse kaže bodo njena študentska leta »rodila« še tretjo zbirko. Morda že letos.

Andrinekova ni aktivna le na področju pesnenja, saj se še bolj ognjevito ukvarja z dramsko igro, na odrskih deskah pa se njenih besedah zares počuti doma. Z glavno žensko vlogo je sodelovala tudi pri dveh filmih, in sicer celovečercu Popolno ter kratkim filmom Kaos.

Zanima jo »vse«, zlasti kar je dobro in pravično. Zato tudi ne čudi njeno zanimanje za skrb za okolje, ki se zrcali tudi skozi njeno ustvarjanje. Meni tudi, da zgolj s poezijo sveta ni moč spreminjati na bolje in da ima politika tu velik potencial.

Kovačeva je med drugim o Katji povedala, da jo fascinantna, ker ustvarjanje ni njen namen, ampak to pač počne. Ravno zaradi tega marsikatero delo niti ni primerno za vsaka ušesa, vsekakor pa bomo zanjo in od nje še slišali oz. videli.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

t/f/v: bR

 

 

*na sliki Katja Andrinek in Eva Kovač med pogovorom v Gustavu