Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 24. 2. 2010


V obdobju od 16. do 22. 2. 2010 je PP ŠENTJUR beležila in obravnavala naslednje varnostne pojave:

1. KAZNIVA DEJANJA – 10
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 3
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 2
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 6
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 3
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 4
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 35
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 120
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 3

 

SREDA, 17. 2. 2010

PROMETNA NESREČA Z LAHKIMI TEL. POŠKODBAMI
PP Šentjur je bila obveščena, da se je v Šentjurju zgodila prometna nesreča zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji. Obe voznici sta bili v prometni nesreči lažje telesno poškodovani. Povzročiteljica prometne nesreče bo obiskala sodnika za prekrške.

SPOR ZARADI CESTE
PP Šentjur je bila obveščena o sporu dveh sosedov in sicer sta se sprla zaradi ceste in uničevanja le-te. Med njima je prišlo do fizičnega obračunavanja in groženj. Na koncu so policisti PP Šentjur oba pomirili s plačilnima nalogoma zaradi kršitve javnega reda.

NASILJE V DRUŽINI
Policisti PP Šentjur so bili obveščeni, da partner partnerki in otrokom grozi in izvaja nasilje nad njimi. Na kraj so odšli štirje policisti, ki so storilca pridržali za 48 ur. Pridržani je nato bil v tem roku priveden k sodniku, saj je bil v zadnjih 10 mesecih to že njegov tretji izbruh nasilja. V predhodnih dveh so mu policisti PP Šentjur izrekli prepoved približevanja in zanj podali kazensko ovadbo, ki pa še nista bili obravnavani na sodišču. Sodišče mu je za zadnji izbruh nasilja izreklo prepoved približevanja partnerki za 1 mesec dni.

ČETRTEK, 18. 2. 2010

PRIDRŽAN PIJAN VOZNIK
Patrulja PP Šentjur je v okolici Šentjurja kontrolirala voznika osebnega avtomobila, ki je napihal rezultat 0,72 mg/l alkohola, tako da si je prislužil prenočitev v »Hotelu Policija«. Srečal pa se bo še z sodnikom za prekrške.

PETEK, 19. 2. 2010

PRIDRŽANJE VOZNIKA
Pri rednem nadzoru prometa je patrulja PP Šentjur v Šentjurju ustavila voznika osebnega avtomobila, ki mu ni bilo ravno do srečanja s policisti. Preizkus alkoholiziranosti pa je prav kmalu pokazal zakaj, saj je voznik napihal 0,61 mg/l alkohola. Zoper njega je bilo odrejeno pridržanje do streznitve, čaka pa ga tudi obisk pri sodniku.

POVOŽENJE PEŠKE
Okoli 15.00 ure se je v okolici Šentjurja pripetila prometna nesreča v kateri sta bili udeleženi voznica osebnega avtomobila in starejša peška. Poškodovana peška je bila odpeljana v bolnico Celje, kjer so ugotovili, da ima hujše poškodbe glave. Zoper voznico osebnega avtomobila bo podana kazenska ovadba, prav tako pa sledi zoper peško ukrep zaradi nepravilnega prečkanja ceste.

SOBOTA, 20. 2. 2010

TATVINA KANALIZACIJSKIH CEVI
Tega dne je odgovorna oseba podjetja iz Celja obvestila policijo, da so prodali kanalizacijske cevi posredniku, ta pa jih je prodal tretjemu podjetju. Ko so izvedeli, da jim posrednik prodanih cevi ne namerava plačati, so odšli na Proseniško in neplačane cevi naložili in odpeljali. Zatečeno stanje pa je opazil lastnik tretjega podjetja, ki pa je cevi vmesnemu posredniku plačal. Zadevo bo moralo rešiti sodišče.

PRIDRŽAN PIJAN VOZNIK
Patrulja je v kraju Trnovec kontrolirala voznika osebnega avtomobila, ki je napihal rezultat 0,62 g/l alkohola, tako da si je prislužil prenočitev. Srečal pa se bo še z sodnikom za prekrške

NEDELJA, 21. 2. 2010

NASILJE V DRUŽINI
Policija je bila obveščena, da partner vpričo otrok grozi partnerki. Ker je bila od istega že večkrat močno pretepena, je zaradi strahu pred partnerjem bosa stekla iz hiše in o tem obvestila policijo. Policisti so zoper moškega odredili 48-urno pridržanje in ga s kazensko ovadbo v zvezi suma kaznivega dejanja nasilja v družini privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper navedenega odredil sodno pridržanje.

PONEDELJEK, 22. 2. 2010

POŠKODOVANJE VODOVODNEGA ČRPALIŠČA
V roku zadnjega tedna je neznanec (neznanci) poškodoval vodovodno črpališče pri pomožnem igrišču. Razbil je več opek strešne kritine in omarico s števci. Storilcu voda očitno ne diši. Le kaj potem pije in s čim se umiva? Policisti zbirajo obvestila in bodo po izsleditvi podali kazensko ovadbo zoper storilce, ki bodo nato na sodišču pojasnili svoje ravnanje.

POŠKODOVANJE CERAD
Preko vikenda se je neznanec znesel nad parkiranimi tovornimi vozili v Šentjurju. Na parkirišču je na treh tovornih vozili prerezal cerado in s tem lastniku vozil povzročil za okoli 1.500,00 evrov škode. O zadevi bo obveščeno tožilstvo v Celju.

PRETEPEL DVE DEKLETI
V noči iz sobote na nedeljo se je mlajši moški peljal v taxiju poleg dveh punc iz Šentjurja v Celje. Med pogovorom so se sprli, zaradi česar je mladi nadebudnež pobesnel in pričel z pestjo udarjati obe punci v glav, na koncu pa jih še zlasal. Obe punci je lažje telesno poškodoval, tako da sta morali iskati zdravniško pomoč. Zoper storilca iz Šentjurja bo podana kazenska ovadba zaradi kaznivega dejanja nasilništva.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Martin KUMER
POMOČNIK KOMANDIRJA PP