Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 2. 2. 2010


V obdobju od 26. 1. do 1. 2. 2010 je PP ŠENTJUR beležila in obravnavala naslednje varnostne pojave:

1. KAZNIVA DEJANJA – 14
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 0
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 0
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 3
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 0
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 10
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 12
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 44
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 1

 

ZAGORELO OSTREŠJE HIŠE
Dne 26. 1. 2010 je RECO (112) obvestil PP Šentjur, da je prejel prijavo požara na stanovanjski hiši v bližini Šentjurja. Na kraj so bili napoteni gasilci iz Gorice pri Slivnici in Šentjurja, ki so požar hitro pogasili, tako da je pogorelo le ostrešje hiše. Na srečo se ni nihče od domačih in gasilcev v požaru ni poškodoval. Nastala je gmotna škoda, ki znaša okoli 10.000 evrov. Zagorelo je pri stiku dimnika z leseno oblogo (tramom), saj je bila v dimniku najverjetneje luknja. Policisti bomo o požaru s poročilom seznanili tožilstvo.

KRŠITELJU ODVZELI VOZILO
Dne 27. 1. 2010 je v nočnem času patrulja PP Šentjur pri rednem delu nadzora cestnega prometa ustavila voznika osebnega avtomobila, ki pri sebi ni imel nobenih osebnih dokumentov. Zaradi ugotavljanja identitete je bil priveden v uradne prostore, kjer je bilo nato v postopku ugotovljeno, da se je navedeni lažno predstavljal in da gre za večkratnega kršitelja hujših cestnoprometnih prekrškov. V skladu z 238. a. členom Zakona o varnosti cestnega prometa, mu je bilo vozilo začasno zaseženo. O usodi vozila bo odločilo sodišče, zoper voznika pa bodo policisti podali obdolžilni predlog zaradi kršitve določil Zakona o varnosti v cestnem prometu.

28. 1. 2010

TATVINA OKRASNIH POKROVOV KOLES
Nepridiprav je preko noči z dveh avtomobilov odtujil okrasne pokrove. In sicer z audija, ki je bil parkiran na Cesti Valentina Orožna in VW passata, ki je bil parkiran na Cesti Miloša Zidanška. O tatvini bo obveščeno tožilstvo v Celju.

TATVINA PLINSKIH JEKLENK
Preko noči je neznanec vlomil v trgovino v Lokarju in odnesel kar 15 plinskih jeklenk. Očitno se misli ogrevati na plin. Policisti že zbirajo obvestili in ko ga bodo izsledili, mu bo verjetno vroče brez ogrevanja.

TATVINA GORIVA IN REG. TABLIC MB46-49Z
Zaenkrat še neznani storilec pa je popoldan s parkiranega vozila pri Šolskem centru Šentjur odtujil registrski tablici. Namen odtujitve je bil kmalu jasen, saj si jih je namestil na svoje vozilo golf 4 bele barve in nato natočil gorivo na bencinskem servisu OMV. Goriva seveda ni plačal. Policisti že izvajajo ukrepe za izsleditev storilca. Podana pa bo kazenska ovadba.

29.01.2010 PETEK

BREZ GRAFITOV NE GRE?
PP Šentjur je bila obveščena, da so se na fasadah objektov v Šentjurju ponovno pojavili napisi oz. grafiti. Materialna škoda sicer ni velika, težko pa je razumeti, zakaj nekateri tako radi uničujejo tujo lastnino in se tako radi norčujejo iz tistih, ki se trudijo olepšati naše kraje. A je res lepa samo tujina?

POLICISTI REŠILI MOŠKEGA
Ob 23.00 uri pa so bili policisti obveščeni, da ob železniški progi hodi moški, ki kaže znake, da bi storil samomor. Takoj so na relacijo odšli policisti ob pomoči službenih psov policije, ki so moškega izsledili, zdravnica iz ZD Šentjur pa ga je napotila na zdravljenje. S skupnimi močmi so morda preprečili tragedijo.

Dni 30. 1., 31. 1. in 1. 2. 2010 PP Šentjur ni beležila interventnih dogodkov, posledica tega pa je bilo po vsej verjetnosti sneženje in hud mraz. Naj bo glede dogodkov tako tudi v bodoče, mraz pa le naj počasi pojenja.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Martin KUMER
POMOČNIK KOMANDIRJA PP