Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 17. 2. 2010


V obdobju od 9. do 15. 2. 2010 je PP ŠENTJUR beležila in obravnavala naslednje varnostne pojave:

1. KAZNIVA DEJANJA – 6
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 0
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 1
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 3
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 1
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 2
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 1
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 10
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 62
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 1

 

 

TOREK, 9. 2. 2010

TATVINA OKRASNIH POKROVOV
NN je preko noči v Gorici pri Slivnici odtujil 4 okrasne pokrove z logotipom Renaulta. Policisti zbirajo obvestila in sledi kazenska ovadba.

VOŽNJA Z MOTORNIMI SANMI
Imetniki motornih sanmi se veselijo snega in se veselo vozijo v okolici Šentjurja. Očitno pa se pri tem ne zavedajo, da so za koga moteči, predvsem pa da ob tem povzročajo škodo. Policisti so povečali nadzor nad njimi in jim bodo ob zaznavi razdelili plačilne naloge, v primeru nastale škode pa si bodo prislužili še kakšno kazensko ovadbo.

PROMETNA NESREČA Z LAHKIMI TELESNIMI POŠKODBAMI
Tekom dneva je v Šentjurju prišlo do prometne nesreče zaradi nepravilne varnostne razdalje. Oba voznika pa sta bila lažje telesno poškodovana. Povzročitelj se bo soočil s sodnikom za prekrške, ki mu bo izrekel kazen.

BIVŠI FANT JI GROZI
Tega dne so policisti prejeli pisno prijavo občanke zaradi ogrožanja varnosti. Bivši fant se namreč ne more sprijazniti, da ga je zapustila in jo, kljub temu, da živi z drugim moškim, še kar nadleguje in očitno upa, da jo bo z grožnjami pridobil nazaj. No pridobil pa si je le kazensko ovadbo, tako da se bo za svoje početje zagovarjal na sodišču.

 

SREDA, 10. 2. 2010

PROMETNA NESREČA NA AVTOCESTI
Obravnavali smo eno prometno nesrečo, ki se je končala le z zmečkano pločevino in sicer je voznica na avtocesti izgubila oblast nad vozilom in jo je zaneslo v zaščitno ograjo. Na srečo ni bil udeležen nihče drug in tudi sama se ni poškodovala. Soočila se bo s sodnikom za prekrške, saj je vozila z neprilagojeno hitrostjo, glede na vremenske razmere – sneg.

Zabeležili pa smo več informativnih prijav o manjših poškodovanjih vozil, predvsem zaradi močnega sneženja.

 

ČETRTEK, 11. 2. 2010

TATVINA ŽLEBOV
Spet smo bili obveščeni o tatvini žlebov iz muzeja ŽP v Šentjurju. Pri obhodu je skrbnik muzeja Slovenskih železnic pri obhodu opazil, da je nekdo odtujil žleb iz železniškega muzeja. Nedvomno se storilec ni oziral na vzorno urejeno dediščino Slovenskih železnic. Policisti so opravili ogled in preiskujejo KD.

SOBOTA, 13. 2. 2010

PRIDRŽANJE VOZNIKA
Policisti so pri rednem delu nadzora in kontrole prometa ustavili voznika osebnega avtomobila doma iz okolice Kozjega. Zaradi suma, da voznik vozi pod vplivom alkohola, mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal kar 0,44 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Povrhu vsega pa je omenjeni še voznik začetnik za katerega velja, da v organizmu ne sme imeti nič alkohola. Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje, čaka pa ga tudi pogovor s sodnikom.

PONEDELJEK, 15. 2. 2010

NASILJE V DRUŽINI
Policijska patrulja je okoli 22.00 ure morala na intervencijo v okolico Šentjurja, kjer je prišlo do nasilja med zakoncema. Do prepira je prišlo zaradi nesoglasij v družini, ki so že ponavljajoča, osumljeni pa je svoje besedne grožnje podkrepil še z nožem. Zaradi tega mu je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja, prav tako pa bo zoper navedenega podana še kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nasilje v družini.

ZASEGLI NABOJE
Policisti so pri postopku z osumljencem postali pozorni tudi na ostale okoliščine pri storitvi kaznivega dejanja. Pri tem so osumljencu zasegli večje število nabojev za pištolo. Ugotovljeno je bilo, da je naboje posedoval ilegalno, saj ni imel ustrezne listine. Zoper navedenega bo zaradi suma storitve kaznivega dejanja podana kazenska ovadba.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Martin KUMER
POMOČNIK KOMANDIRJA PP