Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 10. 2. 2010


V obdobju od 2. do 9. 2. 2010 je PP ŠENTJUR beležila in obravnavala naslednje varnostne pojave:

1. KAZNIVA DEJANJA – 14
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 1
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 2
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 1
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 0
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 2
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 1
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 13
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 57
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 2

TOREK, 2. 2. 2010

TATVINE OKRASNIH POKROVOV KOLES
Preko noči so tatiči v naselju Gorica pri Slivnici odtujili vse okrasne pokrove z dveh vozil znamke VW Golf in enega vozila znamke Audi. Policisti bodo podali o tem poročilo na tožilstvo.

TATVINA GORIVA IZ VOZILA
Na počivališču »Zima« je neznani nepridiprav ponoči prišel do tam parkiranega tovornega avtomobila tuje registracije in nato vlomil v posodo za gorivo ter odtujil okoli 200 litrov dieselskega goriva. V času tatvine je voznik v tovornem vozilu spal. Policisti bodo o tatvini podali poročilo na tožilstvo.

PONOVEN POSKUS SAMOMORA
Občanka je obvestila PP Šentjur, da na železniških tirih v Hotunju sedi NN moški, ki se noče odstraniti in pravi, da se bo ubil. Policisti, ki so odhiteli na kraj, so ugotovili, da gre za občana iz okolice Ponikve, kateremu so policisti preprečili podobno dejanje že pred tremi dnevi. Ker navedeni ni upošteval ukazov policistov in se je uprl, so morali zoper njega uporabiti fizično silo, da so ga odstranili s proge, po kateri je že pripeljal vlak. Občan je bil nato odpeljan na zdravljenje v psihiatrično bolnico v Vojnik.

SREDA, 3. 2. 2010

ZASEŽENI PREDMETI SUMLJIVEGA IZVORA
Policisti PP Šentjur so v popoldanskem času pri postopku z dvema romunskima državljanoma zasegli avtoradio znamke Philips in tri izvenkrmne motorje. Za navedene predmete navedena nista imela nobenih dokazil o lastništvu, med samim preverjanjem pa je že bilo ugotovljeno, da je bil avtoradio odtujen leta 2001 v Grosupljem. Za izvenkrmne motorje pa še poteka mednarodno preverjanje. Po končanem preverjanju bodo policisti zoper oba podali kazenski ovadbi zaradi suma storitve kaznivega dejanja tatvine.

PRIDRŽALI OPITEGA VOZNIKA
Pri rednem delu nadzora prometa je policijska patrulja PP Šentjur v kraju Proseniško kontrolirala voznika osebnega avtomobila. Zaradi suma, da vozi pod vplivom alkohola, mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal kar 0,65 mg/l . Vozniku je bilo odrejeno pridržanje do streznitve. Zoper njega pa bodo policisti podali tudi obdolžilni predlog na sodišče. Verjamemo, da ga bo obisk pri sodniku dokončno streznil, saj je kazen za ta prekršek predpisana najmanj v višini 950,00 evrov, stranski učinek te kazni pa je 10 kazenskih točk in še prepoved vožnje motornega vozila.

SOBOTA, 6. 2. 2010

PONOVNO OPIT VOZNIK
Pri rednem delu nadzora prometa je policijska patrulja PP Šentjur v kraju Ponikva kontrolirala voznika osebnega avtomobila. Zaradi suma, da vozi pod vplivom alkohola, mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal kar 0,62 mg/l . Vozniku je bilo odrejeno pridržanje do streznitve. Zoper njega pa bodo policisti podali tudi obdolžilni predlog na sodišče.

NEDELJA, 7. 2. 2010

NEDELJSKO OKO
Da bi za nedeljsko oko lahko posneli kaj tudi v Šentjurju, bi se lahko strinjali vsi. Tako se je pripetilo tega dne, ko je enega od sosedov zelo motilo, ker je med pluženjem snega po cesti nekaj snega izpred sosedove hiše naneslo ob ograjo njegovega doma. Ker sam snega ni želel, mu ga je hotel takoj vrniti. Zadeva je povzročila nekaj vroče krvi in intervencijo policije. Kot že rečeno, za nedeljsko oko.

NEVAREN PES
Policisti PP Šentjur so že nekaj časa spremljali zadevo, ki se nanaša na psa last krajana iz okolice Šentjurja, ki svojega psa kljub več opozorilom ne zavaruje primerno. Ko je pred cca. 14 dnevi eden od ogroženih krajanov zadevo prijavil na PP, je hotel lastnik z njim sredi noči fizično obračunati. Kljub večkratnemu interveniranju policije, se lastnik na vse skupaj požvižga, pes, ki pa je nevarne pasme, pa se prosto sprehaja po ulicah, kar pa lastnik hladnokrvno zanika.

Prekrškovni organ PP Šentjur bo zaradi kršitve zakona o zaščiti živali lastniku izrekel globo, o zadevi pa je prav tako bila obveščena veterinarska uprava v Celju.

Kot je že bilo povedano po TV: Ni nevarnih psov, so pa nevarni lastniki!!!!

PONEDELJEK, 8. 2. 2010

PRIJETI STORILCI TATVINE
Ob 23.30 je bila PP obveščena, da so se v okolici Šentjurja pojavili neznanci, ki so kradli gorivo iz tovornih vozil. Ker jih je oškodovanec zelo dobro opisal in takoj o zadevi obveščal PP, so bili že ob polnoči prijeti v Bukovžlaku in nato pripeljani na PP Šentjur. Pri tem je bilo ugotovljeno, da so se štirje storilci, od tega dva domačina, z namenom storitve tatvine, odpravili do kraja storitve, kjer so tatvino storili, popolna realizacija pa jim zaradi razsodnega ukrepanja oškodovanca ni uspela. Z dejanjem je nastala materialna škoda, za svoja dejanja pa bodo odgovarjali na sodišču.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Martin KUMER
POMOČNIK KOMANDIRJA PP