Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 3. 2. 2010


Prometna nesreča z udeležbo peške
V ponedeljek so policisti PP Rogaška Slatina na Kidričevi ulici v Rogaški Slatini obravnavali prometno nesrečo z udeležbo peške. Z ogledom kraja prometne nesreče so policisti ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila na prehodu za pešce trčil v peško, ki je vozišče prečkala pravilno na prehodu za pešce. Peška je bila v prometni nesreči telesno poškodovana. Zoper voznika osebnega avtomobila bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Opozorimo naj, da so pešci posebej izpostavljena kategorija udeležencev v cestnem prometu, na katere morajo vozniki še posebno paziti. Prav tako se morajo svoje izpostavljenosti zavedati tudi pešci. Še posebej opozarjamo, na pravilno hojo in nošenje svetlečih, oziroma odsevnih predmetov v nočnem času, saj s tem veliko pripomorejo k svoji vidnosti in s tem tudi varnosti.

Tatvina akumulatorjev
V petek dopoldan so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni o tatvini več akumulatorjev. Tatvina je bila storjena istega dne v Rogaški Slatini. Policisti so takoj pričeli z zbiranjem obvestil in storilec je bil kmalu po dejanju izsleden, saj so ga na območju Podčetrtka ustavili policisti PP Šmarje pri Jelšah. Pri pregledu vozila je bilo ugotovljeno, da ima navedeni odtujene akumulatorje še vedno pri sebi. Akumulatorji so mu bili zaseženi, zoper njega bo podana kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

Vlom v cvetličarno
V četrtek so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni o vlomu v cvetličarno na Brestovški cesti v Rogaški Slatini. Z ogledom kraja dejanja je bilo ugotovljeno, da je neznanec v noči iz srede na četrtek odtrgal ključavnico na vhodnih vratih cvetličarne in vstopil v njo. Tam je pregledal notranjost in odtujil nekaj denarja, skupna materialna škoda, ki jo je povzročil s svojim dejanjem znaša cca. 150 EUR. Policisti bodo nadaljevali z zbiranjem obvestil.

Boštjan DEBELAK
KOMANDIR POLICIJSKE POSTAJE
POLICIJSKI INŠPEKTOR I