Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Košarkarji Rogaške prepričljivo slavili v derbiju 1. B lige (foto in video)


rogaska mariborV derbiju 19. kroga 1. B košarkarske lige za moške je KK Rogaška gostil prvouvrščeno ekipo na lestvici Maribor Messer. Prvi letošnji obračun med tekmecema so na domačem parketu dobili Mariborčani. V 6. krogu je bil rezultat 86:83. V dvorani Ratanska vas je bila slika precej drugačna.

Slatinčani so tekmo začeli z nizom 10:0 in do konca polčasa vztrajno višali prednost. Razpoloženi so bili v napadu, saj v prvi četrtini dosegli 30 do konca prvega polčasa pa 51 točk. Tudi v drugem polčasu so nadaljevali z dobro igro in Mariborčanom bliže kot na 13 točk zaostanka niso pustili. Končni rezultat je bil 98:77.

Rogaška je po tekmi sicer prevzela vodstvo na lestvici 1. B košarkarske lige, a ima Maribor odigrano tekmo manj. Direktna uvrstitev v 1. ligo je zagotovljena le prvouvrščeni ekipi. Rogaška mora za dosego tega cilja v preostalih 7 krogih doseči eno zmago več od tokratnih tekmecev. Drugouvrščena ekipa za uvrstitev v 1. ligo igra dodatne kvalifikacije.

Več o sobotni tekmi, kaj sta povedala oba trenerja Boris Zrinski in Slobodan Rmuš, kapetan Rogaške Peter Markovinovič ter kaj o nastopih slatinskih košarkarjev meni župan Branko Kidrič, si oglejte v spodnjem videoprispevku. Obiščite tudi galerijo fotografij, kjer je zbranih nekaj zanimivih utrinkov z Ratanske vasi. Kako so se minuli vikend odrezale ostale košarkarske ekipe z Obsotelja in Kozjanskega, pa preberite v našem rednem tedenskem pregledu

smajlovic spesic
Razpoložena Smajlovič in Spešič sta bila med najbolj zaslužnimi za zmago

Več fotografij v fotogaleriji

t/v: Marko Kovačevič
f: Egon Horvat