Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kaj bo s pozivom k skupni razvojni pobudi Kozjanskega in Obsotelja?


Pred časom je šentjurski podžupan in predsednik lokalne LDS Jože Artnak županom občin Kozjanskega in Obsotelja naslovil pobudo, k skupnem oblikovanju predloga Vladi Republike Sloveije za pripravo in sprejem posebnega zakona o razvojni podpori Obsotelju in Kozjanskem. Pobudo je utemeljil s slabim gospodarskim stanjem na območju, ki ima tudi slabo prometno infrastrukturo. 

Pobudo so v oddaji na Radiu Celje podprli župani Kozjega, Rogaške Slatine in Šmarja pri Jelšah Kocman, Kidrič in Čakš. Po pisanju torkovega Dela je državni svetnik, podžupan Šentjurja in predsednik šentjurske SDS Jože Korže dejal, da bi se zaradi večje možnosti uspeha moral njegov podžupanski kolega prej posvetovati s predstavniki tega območja v parlamentu (tam sta poleg državnega svetnika še državnozborca mag. Vinko Gorenak in mag. Štefan Tisel, ki so vsi člani SDS), saj je podobnih območij s težavami precej. Kot kaže pobuda v šentjurskem občinskem vrhu ni bila usklajena, saj ni bila objavljena občinski spletni strani, ampak na spletnem mestu LDS.

 

Pobuda županom občin Obsotelja in Kozjanskega – OO LDS Šentjur, 30. 1. 2010

Poziv k skupni razvojni pobudi – Delo, 2. 2. 2010

Podžupan Artnak vznemiril kolega iz SDS – Delo, 16. 2. 2010

 

 

 

*na sliki je Jože Artnak, sicer avtor številnih pobud, kot sta npr. pobuda za umestitev ceste na Tretji razvojni osi skozi Kozjansko in pobuda za poimenovanje telovadnice pri OŠ Franja Malgaja Šentjur v Telovadnico šentjurskih olimpijcev, kmalu pa naj bi na Šentjurskem pričela delovati prva zunajljubljanska enota Časovne banke Slovenije