Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

18. 2.: Plodno delo Ljudske tehnike v Šmarju pri Jelšah


Društvo šteje 73 članov, od katerih je le nekaj nedelavnih. Ni razveseljivo, da je med člani komaj pet žensk. Društvo ima radio sekcijo in avto-moto sekcijo. Slednja je zaključila dva tečaja, 23 tečajnikov pa je položilo izpit. Zelo razveseljivo je, da v lanskem letu ni bilo niti ene nesreče z avtomobilom ter da je bil ta vedno v dobrem stanju.

Radio sekcija je dosegla zavidljive uspehe, čeprav se zaradi pomanjkanja sredstev ni vršil tečaj radiotelegrafistov. Mnogo truda so tečajniki vložili pri sestavljanju radiooddajnika. Na občinski praznik se je oglasil napovedovalec Radia Šmarje. Anketa je pokazala, da zajema širok krog poslušalcev na vsem področju celjskega okraja. Mnogo dela je s pripravljanjem sporeda, kajti postaja je zelo primitivna, brez magnetofona in kvalitetnih mikrofonov. Za izpopolnitev in za pestrost sporeda se poslužujejo raznih neznanih talentov, ki radi sodelujejo pri oddajah.

Žalostno je, da društvo nima še svojega društvenega prostora. Radioodajnik se nahaja v pisarni občinskega ljudskega odbora.

Celjski tednik, 18. 2. 1955