Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

12. 2.: Mladinci iz Pilštanja preuredili šolo


Še pred nekaj meseci se je mladina na Pilštanju in v okolici zelo dolgočasila. Pa kaj se ne bi, saj ob prostem času ni imela kam. Marsikateremu kmečkemu fantu ali dekletu so zato misli večkrat uhajale v mesto, kjer ima mladina dovolj razvedrila.

Kot nalašč se jim je stara, prazna in zapuščena šola na pilštanjskem griču kar sama ponujala. Na sestanku se je zbralo veliko mladincev, nekateri so prišli daleč izpod Bohorja in drugih odmaknjenih hribov.

V velikih prostorih prej tihe, prazne šole so že naslednji dan zapela kladiva in nato so številni čopiči zaplesali po mračnih stenah. Vsak večer so mladinci prihajali v šolo in prostovoljne ure so hitro naraščale. Nazadnje so dekleta pričela čistiti in ni bilo dolgo, ko sta se iz prenovljenih prostorov oglasila gramofon in veselo petje. Tu so postavili oder in ga prvič preizkusili za staro leto. To skromno, vendar dragoceno dvorano uporabljajo tudi za plesne vaje. Tudi brez televizorja ni šlo. Posodila jim ga je Socialistična zveza. Razred, v katerem je televizor, je ob nedeljah skoraj poln, pa tudi med tednom mladina gleda zimski program. Sklenili so, da bodo skupaj s turističnim društvom pripravili razne prireditve, organizirali pa bodo tudi koristna predavanja in tečaje, ki bodo tudi sicer doprinesli k pestrejšemu življenju tega odmaknjenega skoraj pozabljenega predela Šmarskega.

Celjski tednik, 12. 2. 1965