Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 5. 1.−11. 1. 2010


V obdobju od 5. do 11. 1. 2010 je PP ŠENTJUR beležila in obravnavala naslednje varnostne pojave:

1. KAZNIVA DEJANJA – 7
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 2
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 1
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 4
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 0
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 2
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 1
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 8
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 27
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 3

PROMETNA NESREČA
Ob sneženju 5. 1. 2010 je voznik OA zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom v Jezercah in trčil v drugo vozilo. K sreči je šlo le za zmečkano pločevino. Vsega pa verjetno ni bil kriv sneg, saj je alkotest pri povzročitelju pokazal več kot je dovoljeno, za kar si je prislužil plačilni nalog. Zaradi povzročitve prometne nesreče pa se bo zagovarjal še na sodišču.

SPOR ZARADI STARIH DOLGOV
Do spora in nato do pretepa je prišlo 6. 1. 2010 okrog 12.00 ure, ko sta se na parkirišču pred trgovino v Šentjurju sprle znanki, ki očitno nista pozabili na dolgove iz prejšnjih let. Med prepirom je kršiteljica oškodovanko udarila po obrazu tako močno, da je oškodovanka pordela. Policisti smo jo napotili k zdravniku. Kršiteljici pa bo za svoje nečedno početje prejela plačilni nalog za plačilo globe.

PONOVOLETNO POPIVANJE
Policisti Policijske postaje Šentjur smo 7. 1. 2010 odredili pridržanje zaradi vožnje pod vplivom alkohola vozniku, ki je bil ustavljen v zgodnjih večernih urah v okolici Šentjurja. Ker je bil rezultat krepko preko dovoljene mere, je kršitelj delal družbo policistom na policijski postaji. Voznik bo svoje videnje prekrška obrazložil na sodišču.

KRIMINALCI SO MED NAMI
Okoli 3.00 ure 7. 1. 2010 je na policijsko postajo poklical občan iz bližnje okolice Šentjurja in naznanil nemir na dvorišču njegove hiše. Ugotovljeno je bilo, da sta na dvorišče prišla dva moška in začela razbijati okoli hiše in mu groziti. Eden mu je grozil po življenju, da bo poračunal z njim in z vso družino. Še preden smo policisti prišli do ogrožene družine, sta se neznanca odpeljala. Po razgovoru z ogroženo družino smo policisti v upanju, da bo mir odšli na druge naloge. Takoj po odhodu policije pa sta se storilca vrnila in ponovno razbijala ter grozila družini. Na vsak način sta hotela v hišo tako, da sta brcala v vhodna vrata, vrgla stol v balkonske vrata in nato razbila steklo na oknu dnevne sobe. Prestrašena družina z otroki je spet poklicala policijo. Policisti smo v jutranjih urah v okolici Šentjurja izsledila enega izmed storilcev, ki je bil nato pridržan. Za drugim pa policisti še zbiramo obvestila. Zaradi hudih kaznivih dejanj, jima grozi zaporna kazen. Večja materialna škoda, pa sploh ni primerljiva s strahom, ki sta jo povzročila družini. Ob podobnih primerih groženj in izsiljevanj POKLIČITE 113.

VLOMI V VOZILA
Neznani storilci so preko noči vlomili v tri osebne avtomobile pri blokih Valentina Orožna v Šentjurju. Iz enega vozila so odtujili avtoradio, drugih vrednejših predmetov pa v vozilu ni bilo. Na vseh avtomobilih pa so povzročili za okoli 400 EUR škode.

POTEPUŠKI PES
Obveščeni smo bili, da se po naselju v Hruševcu klati večji pes. Po zbranih podatkih smo ugotovili lastnika ter ga obvestili, da pride po psa. K sreči ni prišlo do kakšnega ugriza ali napada na ljudi. Globa sledi.

POŠKODOVANJE VOZILA
Neznanec je v Dramljah namerno poškodoval vozilo GOLF, lastnika, ki je prav tako doma iz Dramelj. Storilec je razbil obe desni šipi na vozilu, ki je bilo parkirano na parkirišču. Ali gre za obračun ali objestnost še ni ugotovljeno. Policisti smo zbrali sledi na kraju in poizvedujejo za storilcem .

POBEGNIL S KRAJA PROMETNE NESREČE
Policisti PP Šentjur smo bili 11. 1. 2010 obveščeni o prometni nesreči (oplaženju) med dvema voziloma. Voznica je na kraju počakala, neznani voznik z večjim temnejšim vozilom neznane znamke in reg. Številk, pa je s kraja odpeljal v smeri Dol. Na vozilu voznice je poškodovano levo vzvratno ogledalo, katero pa ima najverjetneje poškodovano tudi pobegli voznik.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Slavko MLAKAR

POMOČNIK KOMANDIRJA PP