Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 26. 1. 2010


V obdobju od 19. do 25.1.2010 je PP ŠENTJUR beležila in obravnavala naslednje varnostne pojave:

1. KAZNIVA DEJANJA – 4
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 3
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 5
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 5
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 2
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 5
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 1
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 16
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 42
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 4

KRATEK POBEG S KRAJA NESREČE
Policisti smo bili 19. 1. ob 13.50 uri obveščeni, da se je pri železniškem prehodu pri znani tovarni v Šentjurju pripetila prometna nesreča z manjšo škodo. Povzročitelj nesreče je takoj po trčenju odpeljal naprej v smeri centra Šentjurja ne da bi nudil svoje podatke udeležencu. Očividec je zapeljal za njim in ga dohitel v bližnjem semaforiziranem križišču in mu iz kontaktne ključavnice vzel ključ in mu tako preprečil nadaljnjo vožnjo. Policisti smo ugotovili, da je imel pobegli voznik veliko preveč alkohola v izdihanem zraku, kot je dovoljeno. Kaj vse bi še lahko voznik pobeglega vozila povzročil s svojo nadaljnjo vožnjo, lahko le ugibamo. Zahvala velja prisebnemu očividcu, ki je morebitno nadaljnjo tragedijo preprečil. Pobegli voznik je na kraju prejel plačilni nalog za plačilo globe, prav tako pa se bo srečal še s sodnikom.

PRIDRŽAN VOZNIK
Patrulja Policijske postaje Šentjur je 20. 1. zvečer na Proseniškem kontrolirala voznika osebnega avtomobila, ki je kazal znake alkoholiziranosti. Alkotest je pokazal kar krepko preko dovoljene meje. Voznik si je prislužil spanje v hotelu brez zvezdic – na policiji. Čaka pa ga še soočenje pri sodniku za prekrške.

ZASEŽENO VOZILO
Tekom 20. 1. smo policisti enemu vozniku, ki je bil že večkrat dobljen na vožnji, ko je huje kršil določila Zakona o varnosti v cestnem prometu, zasegli avtomobil. O »usodi« avta bo odločal sodnik, najverjetneje pa bo to uničenje.

TATVINA KOLESA
Občanka iz Šentjurja je obvestila policiste Policijske postaje Šentjur, da pogreša kolo iz kleti stanovanjskega v bloku v Šentjurju. Storilec je odtujil dekliško kolo rdeče barve. Če ga je kdo opazil, naj to sporoči na policijo Šentjur ali na št. 113.

NEZAKONITO PREBIVANJE
Policisti smo v bližini Ponikve odkrili pet tujcev, ki so bivali pri zasebniku. Vsi od zalotenih niso imeli vseh ustreznih dovolj za prebivanje, torej so bivali v Sloveniji nezakonito. Zaradi prekrška so plačali globo ter bili odstranjeni iz države.

PRODAJA PO HIŠAH
Občan iz Javorja nas je 21. 1. obvestil, da državljani Madžarske ponujajo razno blago po hišah. Patrulja je odšla na kraj ter prijela tujce, ki so nezakonito prodajali razno blago. Vsi so bili predani tržnemu inšpektorju v nadaljnji postopek. Klic občana je onemogočil nadaljnjo prodajo. S klicem o pojavu trgovcev je klicatelj zagotovo rešil kakšnega naivnega kupca pred nakupom blaga s sumljivim in dvomljivim poreklom.

NAPAČNA SMER
22. 1. je češki voznik tovornega avtomobila na izvozu iz A1 v Dramljah pripeljal iz avtoceste in namesto proti Šentjurju s tovornim vozilom zapeljal proti Dramljam in nato nadaljeval pot proti Žički kartuziji. Med potjo je na Straži na Gori zaradi ozkega cestišča in snega tovorno vozilo zdrsnilo s ceste. Med obravnavanjem prometne nesreče ni bilo jasno, zakaj je voznik zapeljal v to smer. Po preizkusu z alkotestom, pa so bile stvari jasne, saj je bil voznik močno pod vplivom alkohola. Policisti smo ga do streznitve pridržali, nato pa ga predali sodišču, kjer mu je bila izrečena globa.

PONOVNO PRIDRŽAN VOZNIK
V popoldanskem času 23. 1. je patrulja v Šentjurju ustavila voznika osebnega avtomobila, ki je vijugal po cesti od Proseniškega proti Šentjurju. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je voznik očitno pod vplivom alkohola. Odpeljan je bil v prostore za pridržanje. Čaka ga pa še zagovor na sodišču.

PONOVNO NEUSPEL POBEG S KRAJA PROMETNE NESREČE
V poznem popoldanskem času 23. 1. se je v Šentjurju na Cesti Kozjanskega odreda zgodila manjša prometna nesreča. Voznik povzročitelj je s kraja nesreče odpeljal. Vozilo je bilo kasneje izsledeno vozniku pa izdan plačilni nalog zaradi povzročitve in pobega s kraja prometne nesreče.

IZSLEDEN POVZROČITELJ PROMETNE NESREČE
S pomočjo občanov smo izsledili tudi voznika prometne nesreče s pobegom, ki se je pripetila 14. 1. 2010 v okolici Dramelj. Voznik je prejel plačilni nalog za plačilo globe. Pobeg s kraja nesreče se res na splača.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Slavko MLAKAR
POMOČNIK KOMANDIRJA PP