Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 15. 12. 2009−4. 1. 2010


V obdobju od 15. 12. 2009 do 4. 1. 2010 je PP ŠENTJUR beležila in obravnavala naslednje varnostne pojave:

1. KAZNIVA DEJANJA……………………………………………………..18
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU……………………………..7
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE……………………………………….2
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ ………………………….. 8
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI……………………………. .. ……..1
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP …………………….8
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU ………. ……..1
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV……… ……………………………40
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM……………………………………206
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ ……………………… ……….4

TATVINA GORIVA NA OMV
16. 12. 2009 je okoli 17:00 ure na bencinski servis OMV v Šentjur pripeljal NN in v svoje vozilo znamke VW Polo natočil gorivo v vrednosti 40 €. Nato se je s kraja odpeljal, goriva pa ni plačal. Naknadno je bilo ugotovljeno, da je storilec predhodno storil tatvino registrskih tablic, ki jih je uporabil pri tatvini goriva. Policisti bomo zoper storilca izpisali kazensko ovadbo.

NE DOVOLI VOŽNJE
Dne 16. 12. 2009 je okoli 22.30 ure javni red, kakor vedno tudi sedaj pod vplivom alkohola, in mir kršil stari znanec policistov, kakor vedno, tudi tokrat pod vplivom alkohola. Tokrat je ponovno bil pod vplivom alkohola. Odločil se je, da se sosedi ne morejo več voziti po cesti, ki poteka mimo njegovega bivališča že vrsto let. Zaradi kršitve predpisov po Zakonu o varstvu javnega reda in mira mu je bila izrečena globa.

PONOVNO TATVINA GORIVA IN REGISTRSKIH TABLIC
Policisti Policijske postaje Šentjur smo bili 17. 12. 2009 obveščeni o tatvini registrskih tablic z osebnih avtomobilov izpred trgovine v Lokarju. Neznani storilec je z dveh parkiranih vozil ukradel registrske tablice, jih namestil na svoje vozilo in nato na bencinskem servisu OMV v Šentjurju dotočil gorivo in se odpeljal ne da bi plačal. Policisti smo z zbranimi obvestili storilcu že na sledi.

VINJEN RAZBIJAL PO LOKALU
19. 12. 2009 smo ob 21.20 uri policisti opravili intervencijo v gostinskem lokalu na Ponikvi. Kršitelj je pod vplivom alkohola razbijal kozarce in žalil ostale goste. Patrulja je na kraju kršitelja seznanila s kršitvijo in mu izdala plačilni nalog za plačilo globo ter ga napotila domov.

VLOMIL V VIKEND
20. 12. 2009 smo bili okrog 12.00 policisti obveščeni o vlomu v vikend v Vezovju. Storilec je v času odsotnosti lastnika odtujil videorekorder, TV, elektoragregat in še nekaj predmetov. Z dejanjem je lastniku povzročil za 1500 EUR škode. Storilec se je očitno pripravljal na veselo slivestrovanje, pa čeprav na tuj račun.

USTAVIL SNEŽNI PLUG
Občan iz Šibenika si je vzel pravico v svoje roke. Ko je delavec VOC-a plužil sneg po krajevni cesti, se je postavil na cesto ter mu prepovedal plužiti sneg, saj se po tej cesti vozi tudi sosed s katerim je v sporu. Zaradi oviranja pluženja je prišlo tudi do spora med voznikom plužnega vozila in vztrajnega občana, češ da pluži po njegovem zemljišču. Posredovati so morali policisti, ki so razdelili položnice z globo. Tisti sneg je že skopnel, položnice z globami, katere bo potrebno poravnati pa so ostale.

VLOM
Neznani storilec je vlomil v prostore kluba mladih. Izbral si je klasični način z razbitjem šipe. Iz prostora je odtujil priročno blagajno v kateri je bilo cca. 200 EUR gotovine. Prav tako pa je odtujil nekaj zavojčkov cigaret. Policisti so opravili ogled, storilec pa lahko pričakuje, da bodo kmalu potrkali na njegova vrata. Še razbojnik »Guzaj« se je izognil revnih …

TRAGIČNA NOVICA
Pred časom smo obravnavali nesrečo v Jakobu, ko se je voznik motornih sani zaletel v drevo in se huje poškodoval. 22. 12. 2009 smo bili iz bolnišnice Celje obveščeni, da je imel voznik tako hude poškodbe glave, da je preko noči umrl.
Voznik med vožnjo ni uporabljal zaščitne čelade, zato še enkrat poziv vsem, uporabljajte zaščitno opremo!!!

POLEDICA IN VEČ PROMETNIH NESREČ.
Zaradi dežja v noči na 22. 12. 2009 je na več delih cest prišlo do močne poledice, posledično pa se je pripetilo tudi več prometnih nesreč, katere pa so se končale le z zvito pločevino. Obveščeni smo bili kar o sedmih trčenjih oziroma poškodovanjih vozil.

POŽAGAL IN ODTUJIL DREVESA
Policiste Policijske postaje Šentjur je gozdar 23. 12. 2009 obvestil, da je neznani storilec v Golobinjeku odtujil 4 drevesa. Drevesa so last Zavoda za gozdove, torej last R. Slovenije. Policisti smo si kraj tatvine ogledali in bomo zoper NN storilca podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

V PRIČAKOVANJU POLNOČNIC
Okoli 21:39 ure je na 113 poklicala občanka s Planine pri Sevnici in prijavila, da je prišlo do spora med njo in partnerjem, ki ji je zagrozil, da jo bo ubil, ko se vrne od polnočnic. S seboj je vzel tudi otroka. Policisti so glede na prijavo takoj ukrepali in kršitelja izsledili še pred prihodom domov. Zaradi kaznivega dejanja NASILJA V DRUŽINI, mu je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja. Sledi pa še kazenska ovadba.

NA BOŽIČ JIH JE USTRAHOVAL
Okoli 16.00 ure je na 113 poklicala občanka iz Voduc, da doma mož krši javni red in mir. Kršitve naj bi se ponavljale že čez dan, saj je mož popil več alkoholnih pijač. Zaradi alkoholnih hlapov je ustrahoval vso družino, ki je zaradi strahu odšla iz hiše. Policija se je na klic odzvala ter zoper kršitelja ukrepala. Odpeljan je bil na policijsko postajo, kjer je bil pridržan za čas, ko smo policisti izvedli nujne naloge. Ker se je že v družini večkrat vedel nasilno, smo mu izrekli ukrep PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA. Prav tako, pa ga čaka soočenje s sodnikom zaradi nasilja nad družino.

ODTUJEN KOMPLET PLATIŠČ
Občan s Ponikve je 26. 12. 2009 prijavil, da so mu v bližini gostinskega lokala odtujili štiri avtomobilska platišča s pnevmatikami. Policisti so opravili ogled ter ugotovili, da kolesa niso bila primerno varovana, tako da je imel storilec lahko delo. Ponovno opozarjamo, da vredne predmete zaklepate oziroma poskrbite za varnost.

PRIDRŽANJE VOZNIKA ZARADI VOŽNJE POD VPLIVOM ALKOHOLA
Patrulja Policijske postaje Šentjur je v noči iz nedelje na ponedeljek ustavila voznika osebnega avtomobila, ki je bil vidno pod vplivom alkohola. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal veliko preveč l alkohola v izdihanem zraku. Ker ni bil sposoben za nadaljnjo vožnjo, mu je bilo odrejeno pridržanje v prostorih policije. Voznika čaka še soočenje na sodišču.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
Sredi dneva 28. 12. 2009 je voznik osebnega vozila Mercedes-Benz na parkirišču trčil v parkirano vozilo. Kljub temu se mu ni zdelo potrebno, da bi lastniku poškodovanega vozila nudil podatke ali o tem obvestil policijo, temveč je brez odlašanja odpeljal. Njegov »beg« ni tajal dolgo, saj si je očividec zapomnil njegovo registrsko številko. Policisti smo mu zaradi tega vročili plačilni nalog z globo.

PRIDRŽANJE VOZNIKA
Popoldan 28. 12. 2009 smo policisti v nadzoru cestnega prometa ustavili voznika, ki je bil vidno pod vplivom alkohola. Voznik se je najverjetneje zbal, da bo napihal nov neslaven rekord v Šentjurju in je preizkus odklonil. Policisti smo ga odpeljali v pridržanje, kjer je imel čas za razmislek o posledicah, ki bi lahko nastale.

SREČA V NESREČI
Policisti smo bili 29. 12. 2009 obveščeni, da je voznik na cesti iz Nove vasi preko Gandeža proti Grobelnem izgubil oblast nad vozilom in je zaradi tega vozilo zaneslo s ceste mimo mosta v reko Voglajno, kjer se je preko sprednjega dela prevrnilo na streho. Voda je povsem zalila vozilo. Na kraj poslani gasilci in reševalci, vendar si je voznik sam skozi steklo zadnjih vrat pomagal iz vozila, nato pa so mu policisti pomagali priti iz reke do vrha struge, kjer so ga oskrbeli zdravstveni delavci.

TATVINA AKUMULATORJEV
Dne 29. 12. 2009 je prišel neznanec do tovornih vozil, ki so bila parkirana ob zelo prometni cesti v Šentjurju. Iz vozil je demontiral nekaj akumulatorjev, nato pa odtujil še nekaj akumulatorjev, ki so že bili demontirani. Skupaj si je prilastil 12 akumulatorjev. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 3000 €.

PRAŠIČ JE BIL KRIV
Obveščeni smo bili o kršitvi javnega reda in miru v Loki pri Žusmu, kjer sta se sprla mož in žena. Prašička, ki sta ga zredila je želel mož spraviti v klobase, žena pa je temu nasprotovala. Mož je že pripeljal mesarja, žena pa je fizično napadla prisotne in še za nekaj časa podaljšala življenje prašiču. Ker pa so na kraj morali priti policisti, so izdali plačilni nalog.

TATVINA AVTORADIA
Občan z Dolge Gore je sporočil, da mu je nekdo preko noči na 30.12.2009 iz avtomobila odtujil avtoradio in zvočnike. Policisti so opravili ogled vozila in poiskali sledi za storilcem.

VLOM
1. 1. 2010 smo opravili ogled kraja dejanja vloma v stanovanjsko hišo v Dramljah. Neznanec je stanovanjsko hišo preiskal ter odtujil več kosov nakita iz zlata in nekaj denarja. Policisti za storilcem še poizvedujemo.

VSEM BRALCEM, UREDNIKOM IN NJHOVIM SODELAVCEM ŽELIMO VELIKO ZDRAVJA IN SREČE V LETU »2010« TER DA SE VAM IZPOLNIJO VSE SKRITE ŽELJE.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Slavko MLAKAR
POMOČNIK KOMANDIRJA PP