Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 26. 1. 2010


 

PROMETNA NESREČA
V torek so policisti PP Rogaška Slatina obravnavali prometno nesrečo, ki se je zgodila v Spodnjem Gaberniku. Policisti so na kraju ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila pri nepravilnem prehitevanju, z osebnim avtomobilom trčil v priklopnik tovornega vozila. Voznik osebnega avtomobila se je pri tem telesno poškodoval.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
V četrtek, 21. 1. 2010, ob 15.00 uri je na cesti Rogaška–Rogatec v kraju Rjavica zgodila prometna nesreča s pobegom. V prometni nesreči sta bili udeleženi dve osebni vozili. Policisti so pri ogledu kraja ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila, rdeče barve, ki je vozil proti Rogatcu, v kraju Rjavica zapeljal na levo stran vozišča. Takrat mu je nasproti pripeljala voznica, ki se je izognila trčenju, tako da je zapeljala skrajno desno, pri tem pa je vozilo zdrsnilo v obcestni jarek in se prevrnilo na streho. Voznica se je v prometni nesreči telesno poškodovala. Voznik rdečega osebnega avtomobila je po dogodku odpeljal naprej. Zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče policisti PP Rogaška Slatina naprošajo, da se morebitni očividci, oziroma voznik omenjenega rdečega vozila, zglasijo na Policijski postaji Rogaška Slatina, ali pokličejo na tel. št. 03 818 54 50.

VINJENI VOZNIK IN PRIDRŽANJE
V četrtek so policisti PP Rogaška Slatina ponovno obravnavali udeleženca v cestnem prometu, ki je bil pod vplivom alkohola. Tokrat so policisti kontrolirali 34–letnega voznika kolesa z motorjem. Pri preizkusu alkoholiziranosti je alkotest pokazal rezultat 1,09 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje do streznitve, prav tako pa bo zoper njega podan obdolžilni predlog na sodišče v Šmarju pri Jelšah.

KRŠITVE JAVNEGA REDA IN MIRU
Policisti PP Rogaška Slatina so v sredo zvečer na območju Rogaške Slatine dvakrat posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru. Najprej so morali posredovati zaradi kršitelja, ki se je nedostojno vedel in hotel na silo vstopiti v stanovanjsko hišo v Rogaški Slatini. Kršitelj se ob prihodu policistov ni umiril, zato so morali zoper njega odrediti pridržanje. Poleg tega mu je bila izrečena tudi globa zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda.
Nekoliko pozneje, istega večera, so morali policisti posredovati še zaradi ene podobne kršitve javnega reda in miru. Tokrat je vinjeni moški na domu grozil svoji partnerici. Pred prihodom policistov je kršitelj odšel od doma tako, da so mu policisti globo za kršitev izrekli naknadno.

TATVINA MOBILNEGA TELEFONA
V nedeljo zvečer so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni o tatvini mobilnega telefona v enem izmed gostinskih lokalov v Rogaški Slatini. Odtujeni telefon je znamke LG, tip K800, bele barve. Policisti o storilcu omenjenega dejanja še zbirajo obvestila, nato pa bodo podali kazensko ovadbo.

 

 

Boštjan DEBELAK
KOMANDIR POLICIJSKE POSTAJE
POLICIJSKI INŠPEKTOR I