Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

12. 1.: Stanovalci zmrzujejo, komunala pa nič


V šentjurski stanovanjski soseski Pešnica in Center so stanovalci zelo razburjeni. Včeraj zjutraj, ko so se odpravljali v službo, so bili radiatorji ledeno mrzli. Zaman so klicali na komunalno podjetje Kop, nihče se jim ni oglasil, nam je povedal Drago Slakan, predsednik krajevne skupnosti Center.
Potegnili so jih za nos, bi rekli, saj so imeli večer pred tem sestanek s predstavniki Kopa, stanovanjske skupnosti in stanovalci štirih blokov s sto stanovanji na Lipici, kjer temperatura v stanovanjih že več zim zapored ne preseže več kot 13 do 16 stopinj Celzija. Mnogo bolje ni niti v drugih stanovanjih, vezanih na to kurilnico. Jeza stanovalcev je dosegla vrh na novega leta dan, ko jim sploh niso kurili.

Na sestanku je direktor Kopa Drago Mackošek za nizke temperature krivil kurilno tehniko. Morda sistem res ni najbolj posrečeno izbran, toda kdo naj mu verjame, ko so predsinočnjim za sestanek zakurili tako, da so bila stanovanja dovolj topla. Res je krivdo za prvi januar pripisal delovni organizaciji, vendar je izgovor, da so bili trije od šestih kurjačev v bolniški, tudi za lase privlečeni. Kaj pa dežurna služba in kjer so bili potem drugi trije kurjači? Da je potem nekaj dni pozneje zmanjkalo premoga in zato niso kurili, pa je več kot neodgovorno.

Na sestanku so se sicer dogovorili, da bodo prešli na kurjenje z oljem (v času pomanjkanja olja so prešli na premog), vsem prizadetim pa se vendar dozdeva, da res ni problem v sistemu, temveč pri ljudeh.

Večer, 12. 1. 1990