Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 8. 12.−14. 12. 2009


V obdobju od 8. do 14. 12. 2009 je PP ŠENTJUR beležila in obravnavala naslednje varnostne pojave:

1. KAZNIVA DEJANJA – 7
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 1
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 1
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 11
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 3
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 1
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 22
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 83
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 3

 

8. 12. 2009

TATVINA MOTORNE ŽAGE
V času med 4. in 8. 12. je NN vlomil v tri gradbene zabojnike, ki so postavljeni v Lazah pri Dramljah. V dveh kontejnerjih ni našel predmetov, ki bi mu bili zanimivi, iz tretjega pa je odtujil motorno žago Husquarna. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 250 €.

9. 12. 2009

TATVINA PREKO ABANET
Policiste PP Šentjur je omenjenega dne občanka obvestila, da ji je NN s pomočjo spleta z aplikacijo Abanet s transakcijskega računa odtujil 30 evrov. Sledi zbiranje obvestil in KO na ODT. Pri uporabi internetnih transakcij občane opozarjamo na previdnost, saj so tovrstne tatvine oz. vdori vse pogostejši.

PROMETNA NESREČA Z LTP
Policisti PP Šentjur so opravili ogled PN, ki se je zgodila na glavni cesti v Šentjurju v križišču s cesto za Planino. V PN sta bili udeleženi 2 vozili, nastala je gmotna škoda, udeleženci pa so bili lažje telesno poškodovani. Prometna nesreča se je zgodila, ker je voznica, ki je zavijala levo odvzela prednost vozniku, ki je po glavni cesti vozil naravnost in mu s tem zaprla pot.

10. 12. 2009

NASILJE V DRUŽINI
Policisti so ponovno morali posredovati pri nasilju v družini. Občan iz okolice Šentjurja je namreč močno zmerjal svojo partnerko in ji grozil. Za podkrepitev svojih groženj, pa je v roke vzel še nož. Da bi bila mera polna, pa je žaljivke in grožnje uperil tudi proti partnerkini mami. K sreči so policisti takoj reagirali in preprečili morebitno še kakšno hujše dejanje. Kršitelj je bil pridržan in izrečen prepoved približevanja domačemu naslovu ter partnerki in njeni materi. Svoje obnašanje pa bo zagovarjal na sodišču. Kmalu po postopku na policiji je kršil odredbo o prepovedi približevanja in odšel domov. Tako so policisti ponovno intervenirali in ga odstranili s kraja. Z obiskom doma pa si je pridobil še plačilni nalog v višini 400 evrov.

TATVINA DELOV IZ TOVORNEGA VOZILA
V roku zadnjega tedna je nepridiprav namesto, da bi šel v trgovino in kupil dele za tovorno vozilo, odšel kar na parkirišče pri trgovini Interspar v Šentjurju in si dele postregel s tam parkiranega tovornega vozila. Lastnika vozila je oškodoval za okoli 300 evrov.

11. 12 .2009

TATVINA TELEFONA
Občan iz okolice Prevorja je prišel na PP ter prijavil tatvino mobilnega telefona NOKIA N 95. Telefon mu je bil uraden na delovnem mestu v Štorah. Kaznivo dejanje bodo preiskovali celjski policisti. Na osebne predmete moramo biti pozorni in jih ne puščamo brez nadzorstva. Pregovor pravi« Priložnost dela tatu«

PREDRL PNEVMATIKE
Občan iz okolice Dramelj nas je obvestil, da mu je nepridiprav predrl tri pnevmatike na osebnem vozilu R5. Očitno mu tudi rezervno kolo ni pomagalo. Na kraj je prišla policijska patrulja, ki je ugotovila, da je z dejanjem nastala materialna škoda.

12. 12. 2009

PREPOVED PRIBLIŽEVANJA
Na policijsko postajo je poklicala hči ter prijavila, da se oče in mati pretepata. Policisti so na kraju ugotovili, da je prišel domov pijan zunajzakonski partner, ki je fizično obračunal z partnerko. Zaradi nasilnega vedenja mu je bila izrečena PREPOVED PRIBLIŽEVANJA. Izročiti je moral ključe stanovanja in si urediti prenočišče na drugi lokaciji, kjer bo v miru premišljeval in obžaloval dejanje, ki ga je storil.

13. 12. 2009

VLOM V HIŠO V ŠENTJURJU
PP Šentjur je občan obvestil, da je NN storilec preko pretekle noči vlomil v stanovanjsko hišo, ki je bila v času vloma prazna. Preiskal je predale in v enem našel kuverto z okoli 4000 evri. NN je kuverto z vsebino odnesel s seboj in jo popihal v neznano smer. Zoper storilca sledi KO na ODT.

PADEL S KONJA IN SE HUDO POŠKODOVAL
Policisti PP smo bili obveščeni, da je na Ponkvici s konja padel jahač in se pri padcu poškodoval. Patrulja PP Šentjur je odšla na kraj in ugotovila, da jahač ni bil primerno opremljen (čelada, zaščitni brezrokavnik) in da kot udeleženec v prometu ni bil usposobljen nadzorovati konja. Zaradi neustrezne opreme mu bo, ko zapusti bolnico izdan plačilni nalog, zaradi poškodb pa bomo delavci PP na pristojno ODT podali poročilo.

OPLAŽENJE Z OGLEDALI IN POBEG
Policiste PP Šentjur je poklical voznik OA in povedal, da se je vozil po cesti Šentjur-Planina. V Dobju je po njegovi strani ceste pripeljal NN voznik OA Fiat Tipo in s svojim levim vzvratnim ogledalom trčil v vzvratno ogledalo prijavitelja ter mu ogledalo tudi poškodoval. Po trčenju je z nezmanjšano hitrostjo odpeljal naprej v smeri Planine. Policisti ga iščejo, ko ga izsledijo, dobi plačilni nalog.

14. 12. 2009

ZAPADEL JE SNEG, VOZNIKI PA, KOT DA NE ZNAJO VEČ VOZITI
Prvi sneg v nižje ležečih in tudi višje ležečih predelih območja, ki ga varuje PP Šentjur, je povzročilo številne preglavice veliko voznikom, saj se je število prom. nesreč močno povečalo. V nekaterih je bila zvita le pločevina in so udeleženci PP le obvestili o dogodku, v drugih pa so policisti posredovali. Kot vedno, je najpogostejši vzrok PN neprilagojena hitrost glede na razmere in po mnenju mnogih tudi neznanje voznikov in slaba prometna vzgoja in kultura.

PROMETNA NESREČA V GORICI PRI SLIVNICI
Voznik, ki ga je zaradi neprilagojene hitrosti na zasneženi cesti zaneslo z vozišča, je vztrajal, da na kraj pride policija in opravi ogled. Policisti so se na njegov klic odzvali in po ogledu neprevidnemu vozniku izdali posebni plačilni nalog – vzrok – neprilagojena hitrost.

PROMETNA NESREČA V PODLOGU POD BOHORJEM
Na PP je poklical voznik, ki je zaradi »neprilagojene hitrosti« na zasneženem vozišču zapeljal s ceste na relaciji Šentvid pri Planini-Zagorje. Pri trčenju se je njegova sopotnica lažje poškodovala, zaradi česar bo zoper voznika sodniku za prekrške podan obdolžilni predlog.

Z MOTORNIMI SANMI V DREVO
Policisti so bili obveščeni, da se je na travniku v okolici Šentjurja voznik motornih sani zaletel v drevo. Trčenje je bilo tako silovito, da se je zelo hudo telesno poškodoval. Poškodbe bi bile manjše, če bi voznik uporabljal predpisano oz. potrebno zaščitno opremo in bi se s sanmi vozil na primernih površinah. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v SB Celje, kjer bo ostal na dolgotrajnem zdravljenju. Za voznika bo uveden hitri postopek po Uredbi o prepovedi vožnje v naravnem okolju, o dogodku s hudimi posledicami pa bo s poročilom obveščeno ODT Celje.

S CESTE PREKO DVORIŠČA NAZAJ NA CESTO
NN voznika je zaradi neprilagojene hitrosti po zasneženi cesti na Ponikvi zaneslo po bregu navzdol na dvorišče stanovanjske hiše od koder mu je uspelo vozilo zapeljati nazaj na cesto. Z vožnjo je nadaljeval, ne da bi se ustavil ali preveril, ali je kaj poškodoval. Na srečo se prijavitelj, lastnik hiše, ni odšel sankat skupaj z otrokom na točno omenjen breg, saj bi lahko bil izlet NN voznika usoden zanj in za otroka. Občan se trudi na nevarnem delu ceste doseči, da bi pristojni postavili varovalno ograjo, saj opisani primer na istem odseku ni osamljen.

NA SPOLZKEM VOZIŠČU PADEL TUDI PEŠEC
Da je zasneženo in spolzko vozišče nevarno tudi za pešce dokazuje primer, ki se je zgodil na cesti, ki poteka preko nadvoza čez AC pri Jarmovcu, kjer je pešcu spodrsnilo in je padel po vozišču. Pri padcu se je na srečo le lažje poškodoval. Takšni padci lahko botrujejo tudi hujšim posledicam, zlomom pretresom možganov in podobno, zato je potrebno tudi pešce opozoriti na uporabo primerne obutve in uporabi drugih pripomočkov.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Martin KUMER
POMOČNIK KOMANDIRJA PP